Gå videre til hovedindholdet

lækker æble gastrik

Uhh, igår var i "madklub" kan faktisk ikke huske om jeg har fortalt om det før. Vi er 4 hold venner(ja det er vi blevet) som i tidernes morgen blev enige om at skiftes til at lave mad til hinanden. I starten var det mest fordi det var praktisk. Vores børn gik til svømning sammen, det lå på et dumt tidspunkt med hensyn til aftensmad. Så aftalte vi at vi skiftedes til at lave mad, så maden var klar når ungerne var færdige med svømning. Vores børn er for længst stoppet med svømning. Men vi har stadig madklub en gang om ugen. Hvilket er skønt.

Og igår fik vi en superlækker ret, som jeg helt sikkert har tænkt mig at lave i fremtiden. Men det der ligesom fangede mig var den æble gastrik som blev puttet i saucen...

Det har jeg aldrig hørt om før. Men hold nu op hvor det bare gav sødt, syrligt og en lille smule bitter smag til saucen.. Det var virkelig lækkert.

Gastrik kan bruges til at give smag til saucer og gryderetter. Og det er jo ret fedt at man så kan spare på fløde mm.

Jeg fik selvfølgelig opskriften og den skal i da også have.

 Og den er så simpel og giver så meget smag.

Du skal bruge:
5 dl æble eddike
400 gram sukker
Smelt sukker til karamel og lad det tage farve, tilsæt eddike og kog ind til en sirup. Sørg for at det ikke koger for meget ind. Da du så bare ender op med en stor karamel. Og sørg for at den er lidt tyk flydene.

Og prøv så lige at smide en skefuld i den næste sauce du laver. Det giver lige det ekstra. Og jeg har ladet mig fortælle at din egen gastrik kan stå på køkkenbordet i det uendelige. Der findes selvfølgelig varianter som skal på køl.

Jeg skoldede mine glas og skyllede dem i vodka inden jeg hældte min gastrik over.





Kommentarer

  1. Tak for opskriften - har en dyrt indkøbt flaske stående, og har tænkt at det måtte jeg da kunne lave selv ... men er så kommet fra det igen.

    Kan du angive nogenlunde hvor lang tid du lod det koge ind?

    Mvh LaCucinaNada

    SvarSlet
  2. Jeg vil tro at jeg kogte det i 15-20 minutter. det skal være sådan så du tager en ske ned i det. og så trækker den op og så kan du trække en finger hen over bagsiden og der så er et spor fra fingren. så det skal være rimeligt tykt.

    Og tak fordi du kiggede forbi, det er vist første gang du lægger en besked. Tak for det.

    Heidi

    SvarSlet
  3. Dr. Agbazara er en stor mand,denne læge hjælpe mig med at bringe tilbage til min kæreste, der bryder op med mig for et år siden med hans kraftfuld spell casting og i dag er hun tilbage tigger om at acceptere hende tilbage. så hvis du har brug for hans hjælp i et forhold eller ægteskab problemer kan kontakte ham på e-mail: ( agbazara@gmail.com ) eller WhatsApp ( +2348104102662 ). Og få løse dit problem som mig.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...