Den anden dag var jeg fordi en helsekost butik hvor jeg egentligt ledte efter Quorn. Det fandt jeg ikke, men derimod fandt jeg i køledisken et bæger med rugsurdej fra Aurion.
Jeg kan ikke huse hvad det kostede. Men for mig som altid glemmer min surdej. Eller bare glemmer at lave den... Er det her altså et godt alternativ. Jeg besluttede mig dog hurtigt til at jeg skulle lave et brød med hvedemel i.
Jeg hældte 5 dl koldt vand i røremaskinen, hvis i ikke kender hende kan i kigge her.
derefter tilsatte jeg surdejen
og så kom jeg hvedemel i. Hvor meget ved jeg ikke. Men dejen var meget lind. 1 tsk.salt blev også tilsat. Så kørte den ellers på højeste hastighed i 14 minutter. Den var sej og elastisk.
Derefter fik den lov til at stå og hæve i en 4 timer.
Ovnen blev tændt på 200 grader varmluft. Bagestenen kom i ovnen. Og da det var varmt, blev dejen stille lagt derover. Inden jeg lukkede ovnen smed jeg lige 1 dl vand i bunden at ovnen i en bradepande.
Det fik 30 minutter og smagte skønt. Jeg har gemt en klat dej og håber jeg husker den til næste gang jeg skal bage.
Det var ret lækkert at dejen var forholdsvis "sur" og stadig var lavet på hvedemel.
Håber i har haft en skøn weekend.
Jeg kan ikke huse hvad det kostede. Men for mig som altid glemmer min surdej. Eller bare glemmer at lave den... Er det her altså et godt alternativ. Jeg besluttede mig dog hurtigt til at jeg skulle lave et brød med hvedemel i.
Jeg hældte 5 dl koldt vand i røremaskinen, hvis i ikke kender hende kan i kigge her.
derefter tilsatte jeg surdejen
og så kom jeg hvedemel i. Hvor meget ved jeg ikke. Men dejen var meget lind. 1 tsk.salt blev også tilsat. Så kørte den ellers på højeste hastighed i 14 minutter. Den var sej og elastisk.
Derefter fik den lov til at stå og hæve i en 4 timer.
Ovnen blev tændt på 200 grader varmluft. Bagestenen kom i ovnen. Og da det var varmt, blev dejen stille lagt derover. Inden jeg lukkede ovnen smed jeg lige 1 dl vand i bunden at ovnen i en bradepande.
Det fik 30 minutter og smagte skønt. Jeg har gemt en klat dej og håber jeg husker den til næste gang jeg skal bage.
Det var ret lækkert at dejen var forholdsvis "sur" og stadig var lavet på hvedemel.
Håber i har haft en skøn weekend.
Kommentarer
Send en kommentar