Gå videre til hovedindholdet

Mød Betty Marie
Betty Marie, er min "lille" hjælper i dagligdagen. Faktisk er det ikke hendes rigtige navn.

Oprindeligt var hun en Ballerup mixer, så blev hun en Electrolux assistent. Men idag sælges hun blot som en assistent... Hun har ikke ændret sig siden hun første gang kom på markedet engang i 50érne. Jo hun findes i et utal af farver. Og man kan købe sig fattig i lækkert tilbehør.

Hun blev min, i starten af december, og jeg elsker hende højt.

Valget faldt på hende fremfor så mange andre fordi jeg længe har haft et godt øje til hende. Hun kan rumme meget faktisk kan hun rumme dobbelt så meget som en kitchen aid. Og herhjemme slår vi ofte en stor dej op!

Jeg har købt hende i den ultimative køkkenbutik i århus. kunst og køkkentøj og her hersker en hel speciel stemning, her er alt hvad hjertet kan begære, og man kan få lange snakke med den nydelige mand med briller om alt fra gedeboller i tomatsauce i en lille bistro i paris og om det nu er nødvendigt at piske sine æggehvider i en kobberskål... Butikken har den her hjemmeside, men smut forbi i stedet for, fordi så kan man rigtig gå og snuse.

Man kan også købe Betty Marie i en af de mange hvidevarebutikker på nettet og sikkert spare 300-500 kr.

Kommentarer

 1. Hun er SKØN - hun må gerne flytte ind hos mig ihvert fald! :-D

  Den butik må vi altså ind og gå tynd en dag....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg elsker også Kunst og Køkkentøj. Jeg har tidligere købt i bunkevis via deres hjemmeside og så benyttet mig af det og besøgt deres butik, når jeg var i København og hvad sker der så... 6 mdr efter jeg er fraflyttet min lejlighed på Åboulevarden i Århus åbner de en butik - jeg har overvejet om det var en bevist provokation fra deres side;-)

  Tillykke med din blog, jeg håber du må blive lige så glad for den, som jeg og alle de andre bloggere er for deres:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.

  SvarSlet
 3. Hej Birthe

  Hun er SÅ skøn og hun flytter ingen steder. Overhovedet.

  Tror jeg smider et indlæg ind om de mest fantastiske flute som hun laver næsten selv i dag eller morgen.

  knus

  Heidi

  SvarSlet
 4. Hej Anne

  kunst og køkkentøj er så fantastisk. De de lå i jæregårdsgade for snart 10 år siden fik jeg altid slebet mine knive hos dem. Så lukkede de og knivene blev kun slebet en gang på de sidste 10 år. Nu har jeg igen skarpe knive for de har været et smut forbi KOK.

  Jeg tror helt klart de provokere dig ved at flytte til åboulevarden igen.. Men nu er de i det mindste i byen. Tak fordi du kiggede forbi
  :-

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.