Gå videre til hovedindholdet

Lasagne opskrift

Opskrift på lækker lasagne.

150 g Broccoli
350 g Gulerod
150 g Hvidkål
400 g Pastaplader
100 g Mozzerella
500 g Oksekød, 3/5%
40 g Parmasan
5 dl Skummetmælk
40 g Hvedemel
50 g Smør
4 ds Flåede tomater med løg eller basilikum/oregano
2 fed Hvidløg



Kog Broccoli, gulerødder og hvidkål til det er let mørt. Dræn væsken fra, blend med de flåede hakkede tomater på dåse. Tilsæt salt og peber

Steg kødet med hvidløget, tilsæt grøntsagsblandingen og smag til med salt og peber. Jeg tilsatte lidt ekstra vand. Det må endelig ikke blive for tørt. Pastapladerne suger en del vædske og du ender med en tør lasagne.

Lav en bechamelsauce, hvis du lyster(det gør jeg)

smelt smør, tilsæt hvedemel og rør rundt mens det står på lav varme. Tag af varmen. tilsæt mælken lidt af gangen så det ikke klumper. Smag til med salt, peber og muskat nød. varm op til det tykner, rør rundt hele tiden.

Start med at lægge et tyndt lag kødsauce, dernæst bechamelsauce og lidt parmasan, så pastaplader. Gentag til alt er opbrugt. husk at slutte af med kødsauce og top efter med Mozzerella(det kan du godt undvære men det smager godt)



energifordeling i hele potionen(3840 g)

3643 Kcal
245 g Protein
398 g Kulhydrat
46 g kostfibre
109 g Fedt

Energifordelingen i 100 gram ser således ud.

92 Kcal
6 g Protein
10 g Kulhydrat
1 g Kostfibre
3 g Fedt

Det er altså en hæderlig fordeling og jeg spiste personligt omkring 200 gram Og blev meget mæt. Man kan jo med lethed smide mere kød i. For at få mere protein. Men det var ikke lige det der var lyst til idag på højdag.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...