Gå videre til hovedindholdet

Det var den mokka/saltkaramel tærte vi kom fra.

Så er vi talbage fra sygehuset. Det var en hård omgang med fuldnarkose og en perle der var klistret fast.

men den mokka/saltkaramel tærte skal i nu have opskriften på. For den var god.
 Karamellen laves
 Mokka tærte inden karamellen kommer på
 Var det noget med et stykke
 Eller 2

Nå men i må vel også få opskriften.
Man starter med at lave en sød tærtedej af følgende
150 gram mel
100 gram smør
75 gram flormelis
1 æg
Bland alle ingredienser i en skål og kør dem på højrste hastighed i en foodprocesor. Hvis du ikke har sådan en fætter, bland da mel og smør til det ligner revet ost, tilsæt de resterende ingredienser rør hurtigt sammen til en kugle. sæt på køl i mindst en halv time.

Mokkafyld:

100 gram smør
200 gram mørk chokolade, jeg brugte faktisk kun 150 gram mørk chokolade og så 50 gram toms skildpadder. For ellers syntes jeg godt det kan blive en smule bittert...
3 hele æg
1 æggeblomme
50 gram sukker(lidt mindre hvis du bruger skildpadder, ca 40 gram)
1 dl stærk espresso, eller 1 dl kaffe tilsat 1 tsk instant kaffepulver.

smelt smør i en gryde ved lav varme, tag af varmen og tilsæt den hakkede chokolade.
 Rør æg og sukker sammen, tilsæt det til den smeltede chokolademasse. når det er godt rørt sammen tilsættes kaffen.

Saltkaramel.

Faktisk snyder jeg somme tider og bruger det der kondenserede mælk, som jeg koger i dåsen i 3 timer. men igår lavede jeg saltkaramel fra bunden af.

200 gram sukker
1 dl vand
2 dl fløde
havsalt

kog sukker og vand i en gryde indtil det tager farve, men rør IKKE i det. når det har fået en god kulør tages de af varmen og fløden røres langsomt i.

Tærtedejen rulles ud eller lægges i skiver i en form og tilpasses formen. læg bagepapir over og fyld efter med ris, bønner eller de der fine keramik kugler. Bag i 15 minutter ved 225 grader, tag bagepapir af og bag i yderliger 10 minutter. Tag tærten ud og hæld mokkachoko fyldet i. Bag ved 190 grader i ca 10 minutter. Tag ud og køl helt af.

Når tærten er kold og karamellen også er kold hældes karamellen hen over og der drysses med instant kaffe.

Gudespise siger jeg bare

 Så fik jeg en pakke idag, som var så fin
Og indei i pakken var der et sødt kort fra Asli som har frøkenen og baronen, vi mødtes på aarstidernes gård. Og der tilbød Asli som har bloggen at lave disse søde sukkerblomster til mig.
Jeg må ærligt indrømme at jeg havde glemt alt om sukkerblomster. Men de kom på et meget belejligt tidspunkt. Lige som vi kom hjem fra hospitalet. Så Perlebarnet fik lige en smagsprøve:-)

Tusind tak for dem,Asli

Go dag, ikk

Kommentarer

  1. Det var rart, at de faldt på et godt tidspunkt :-) Sikke noget med den perle i øret! Jeg puttede engang en perle i næsen...den var grøn, men den kom ud inden vagtlægen kom. Heldigvis.
    Fortsat god aften til dig :-)

    SvarSlet
  2. Alså, Asli, vores søde læge sagde at hvis den var endt i næsen så var det alvorligt... Så du var vist heldig.

    Den her var hvid...

    go dag.

    SvarSlet
  3. Hvor ser den tærte dog skøøøn ud! Den minder mig lidt om den chokoladetærte jeg lavede da du var hernede :-)

    Godt at hun har det godt igen, det var da en værre omgang!

    KH
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...