Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede Croissanter

Jeg har lavet croissanter. De var ok, men helt ærligt så slår de ikke de franske.. Men det vidste jeg jo godt de ikke ville.

Men man har jo lov at håbe. Ikke?

Men altså det kan jo også godt være det bare var mig der ikke lige magtede det der rulleri .

 Og de smagte bedre end dem man kan få i dk som er lavet på margarine...
Og for at det ikke skal være helt løgn, kom jeg chokolade i nogle af dem. Og de var faktisk ok. Men bare lidt for tunge. måske jeg ikke bagte dem nok.

Nå men opskriften lyder sådan her.

800 gram mel
50 gram gær
4 dl lunken vand gange 25 cm.
65 gram sukker
15 gram salt
40 gram smør
400 gram koldt smør til at rulle ind i dejen:-)

Rør gæren ud i vandet, tilsæt derefter alle ingredienserne på nær den kolde smør. Ælt ikke for meget(måske var det min fejl) stil dejen koldt natten over.

skrab dejen ud af skålen til ca 25 gange 25 cm. Høvl det kolde smør ud på dejen, fold dejens hjørner ind over. så du får en mindre firkant.
Rul dejen ud til ca 25 gange 40 cm. og fold så dejen en 3del ind over hinanden. rul ud igen til 25 gange 40. og gentag dette 4 gange.

Rul dejen flad ca en halv cm tykkelse.
skær trekanter eller rektangler og rul sammen, evt med fyld.

pensel med æggeblomme som er blandet med lidt vand.

Bag ved 250 grader i 3 minutter og så 200 grader i 12 minutter.

Kommentarer

  1. De ser da godt nok fine ud :-D

    Jeg drømmer om at prøve det, men jeg ved det ikke bliver realitet, for det er alt for hårdt for mig at rulle alt det smør i.....

    Jeg opdagede den anden dag at Lidl her i byen har bake-off, hvor de har croissants for kr. 3,-, som er smørbagte - og de smager forbavsende godt :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  2. Birthe. normalt bruger vi også de der på dåse. Men ellers er dem man får i 7/11 også ret gode. Jeg må i lidl og se om jeg kan finde nogle.

    hånden på hjertet, så var dem her ikke det arbejde værd. Og jeg tror ikke jeg gider igen. Men det var sjovt at prøve. kan du ikke lokke jan til at rulle ud:-)

    Og sushistegen.. tak.

    SvarSlet
  3. Respekt for at du har prøvet - jeg har flere gange tænkt på det, men tror tanken om at skulle få alt det smør æltet ind i dejen holder mig tilbage.

    Så hatten af for dig - virkelig imponerende! Jeg tror også jeg ender på lidl-løsningen :p

    SvarSlet
  4. Halløj lyshårede:-)
    jo tak. og tak fordi du smed en kommentar. Det var dejligt.

    Og jeg kunne muligvis godt tænke mig at prøve igen. Men nu må vi se.

    Hilsen

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...