Bare lige et hurtigt indlæg for at fortælle at jeg er ved at lave Rabarbersuppe.
Og nu lyder rabarbersuppe måske ikke særligt delikat. Men det kan jeg godt fortælle at det er det.
Vi skal have gode venner på besøg til hjemmelavede burgere, med chipotle bacon. Og til dessert skal vi have den her rabarber suppe med vanilje is til.
Det smager så fuglene synger.
De skyllede rabarber
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0xLQfjWBUNIdzL3h5eJ5zQMxNevlBsPeL7rBxkITfDNo4dPqbdVG1WhbKHU6zNF6Uw8-xTy9qwpjKONn6hu76TnZGCtUxRSAiaXfeoJ8jxVF0ecpBn8JUH2uyP5Dqso-Ji8g7jHAnmmr_/s320/IMG_6765.JPG)
Sådan ser suppen ud. Jeg servere den med en kold klat vanilje is til.
Opskriften er nem
400 gram rabarber
4 dl vand
2 dl sukker
saft af en halv citron.
Skær rabarberne i små skiver. Hæld 100 gram rabarber, sukker, vand og citronsaft i en gryde og kog op.
De 300 gram rabarber hældes i et ovnfast fad, og når rabarberne i gryden har kogt hældes det over de resterende rabarber. Sættes i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Lad køle af og si. Server iskold med vanilje is til.
Jeg har købt disse fine chili frø for noget tid siden. Og har glædet mig meget til at se dem gro!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL2EoFO_Zl1OoNeWqYV7YiQ-wq8kGZmnf6h_iMnO5FYpl_xCCae_r3CfLLsrH6NlJ6YK_7xFLxVYjmATKeTxilG_PNvMKl3u__AOV-RYCf42yWAxfYeWy8gM8rAa8Ln0BNIRUoHZfHVqO3/s320/IMG_6771.JPG)
Det er ligesom om at alle planter ikke er lige villige til at gro...
Men denne Twilight som er moderat stærk, vil godt.
Hvorimod denne Hot chocolate habanero, er mere tvivlsom. Det skulle være en af verdens stærkeste chilier. Jeg såede 8 frø og der kom en lille snoldet spire
Og denne Peruvian Purple, må siges også at være lidt nærrig med at komme frem.
Heldigvis har gav jeg halvdelen af min frø til vores søde venner. Og de var lidt mere heldige med Den der lilla sag. Også de andre har de haft mere held med. Men de er stadig små, så jeg venter lige med at hent dem hjem.
De er idag blevet plantet ud i hver deres urtepotte. Så håber vi på gode chilier senere på året.
Sådan ser suppen ud. Jeg servere den med en kold klat vanilje is til.
Opskriften er nem
400 gram rabarber
4 dl vand
2 dl sukker
saft af en halv citron.
Skær rabarberne i små skiver. Hæld 100 gram rabarber, sukker, vand og citronsaft i en gryde og kog op.
De 300 gram rabarber hældes i et ovnfast fad, og når rabarberne i gryden har kogt hældes det over de resterende rabarber. Sættes i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Lad køle af og si. Server iskold med vanilje is til.
Jeg har købt disse fine chili frø for noget tid siden. Og har glædet mig meget til at se dem gro!
Det er ligesom om at alle planter ikke er lige villige til at gro...
Men denne Twilight som er moderat stærk, vil godt.
Hvorimod denne Hot chocolate habanero, er mere tvivlsom. Det skulle være en af verdens stærkeste chilier. Jeg såede 8 frø og der kom en lille snoldet spire
Og denne Peruvian Purple, må siges også at være lidt nærrig med at komme frem.
Heldigvis har gav jeg halvdelen af min frø til vores søde venner. Og de var lidt mere heldige med Den der lilla sag. Også de andre har de haft mere held med. Men de er stadig små, så jeg venter lige med at hent dem hjem.
De er idag blevet plantet ud i hver deres urtepotte. Så håber vi på gode chilier senere på året.
Jeg får den vildeste lyst til rabarber, må ud og jagte dem i morgen :-)
SvarSletKH
Birthe
Det an jeg egentligt godt forstå. Rabarber er fantastiske.
SvarSletgo weekend
knus