Gå videre til hovedindholdet

En dag med lidt blandet:-) og det manglende bogstav

For at starte med det sidste i overkriften. Så har mit tastatur valgt at strejke. Det har valgt ikke at ville skrive k. Så hver gang jeg skal bruge et k, skal jeg copy paste et gammelt k, fra en anden tekst.

Det tager tid og jeg er ved at blive tosset. For det betyder faktisk at jeg prøver at finde en ord uden k:-)
Så bær lige over med mig hvis der er mange fejl...

Idag har jeg været på arbejde, det er der ikke noget udsædvanligt ved. Men jeg tog kameraet med. Fordi igår havde en af mine halvstore kongeboaer, lagt sig til rette i sin "fødekasse". JEg ved nemlig hun har vommen fuld af små slangebabyer. Men hvad jeg ikke ved, er hvornår hun har tænkt sig at føde. Så når hun lige pludselig ligger hvor hun ikke plejer. Ja så kan man jo håbe. 
Men idag var hun så kravlet ud igen. Men derimod har en af vores studerende været ude og fiske Gedder. 

16 Store flotte gedder er nu flyttet ind. Ja det vil sige, idag var der en der havde taget flugten. Og det må siges at være en dum ide. Når man nu ikke klare sig så godt uden vand.
 Så denne her fætter lå på gulvet. De 15 andre er samme størrelse, ca. 50 cm og vejer vel omkring 2 kg. 
Men det jeg egentligt ville vise jer, var det gebis sådan en fætter render rundt med. Hold nu godt fast..
 Prøv lige at se den bremme af bisser den har. Totalt uhyggeligt. Det må være danmarks svar på Alligatore.
 Og bisserne i undermunden er heller ikke at kimse af. Da jeg var barn var der engang en historie i tv avisen, om en pige som havde siddet med fødderne i vand ved knudsø på en badebro. Der var en gedde der bed hende i storetåen. Jeg har været skræmt siden dengang. Og har kun badet i knudsø med fødder og hænder  oven vande. Og nu tøffer der så 15 store gedder rundt på mit arbejde... Er der andre der an huske den historie? Min mand tror nemlig
 ikke på mig.

Ellers har dagen gået med at hygge hjemme. Og så er vi lige kommet tilbage fra kalø slotsruin. Vi skulle ud og have is. Det endte nu med at manden og jeg valgte at købe et bæger ben og jerry  med half baked. Som er total favorit. Og så har jeg været ved at lave iskaffe med Amarula likør. Amarula likør faldt jeg for da jeg var i sydafrika. Og jeg må indrømme at jeg syntes det smager bedre end bailey. Dernede fik vi det som shots med pebermynte likør. Hvilket er en total god blanding. Igår da vi havde besøg af de sødeste venner, blev der drukket store mængder amarula. Normalt er jeg ikke den store drikker. Men stemningen var så god, selskabet var sublimt og øjeblikket dejligt. Vi fik smagt en masse sjove special øl. De der kender mig ved at jeg ikke kan lide øl. Jo hvis jeg sidder i brasilien er en iskold øl sagen..

Nå men det var vel egentligt alt for idag. Ældste barnet skal have overnattende gæster. Så det skal nok blive hyggeligt..

Kommentarer

  1. Uh, de er godt nok grimme sådan nogle gedder!! Vi fangede nogle stykker i Sverige, men satte dem ud igen hver gang :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. simpelthen de ondeste. Vi glæder os til den 4:-) Og håber for husfredens skyld at dødsstjernen er at finde...

    SvarSlet
  3. Er det Tommy der har været ude og fiske???? Der skal alligevel noget af et respirometer til at rumme sådan en krabat ;)

    SvarSlet
  4. Sjannie, ja det er tommy. han tog afsted i tirsdags kl 9 og kl 15 stod han her med de 16 gedder! og jeg som troede at gedder var svære at fange!

    SvarSlet
  5. Det gebis er for vildt, jeg forstår godt din søskræk efter den historie.

    SvarSlet
  6. Ja ikke. Jeg glæder mig heller ikke meget til at skulle stikke fingerne ned i vandet til dem.

    Det kan være jeg skal bruge en praktikant til at gøre rent hos dem:-)

    SvarSlet
  7. At fange en gedde det var noget af det ypperste, da man som knægt fiskede nede i den lokale sø :)


    Frederik
    weekendophold i København
    http://weekendopholdikøbenhavn.dk/

    SvarSlet
  8. Frederik det kan jeg levende forestille mig. Jeg har faktisk kun fanget gedder i en put and take sø.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...