Gå videre til hovedindholdet

Paristips

Nå det var det Paris vi kom fra:-)

Siden jeg som 13 årig mødte paris for første gang, har jeg haft et helt specielt forhold til den by.Og tit bliver jeg spurgt"hvorfor bliver du ved med at komme tilbage", "hvorfor prøver du ikke en anden by"

Og ja hvorfor gør jeg så ikke det?

Det gør jeg ikke fordi

her er en helt fantastisk stemning
duften er fantastisk
her er smukke bygninger overalt
man kan få noget vildt lækkert mad, på hvert et gadehjørne

 Metroen
seinen
og ikke mindst ill Saint louis, som ligger i det 1. Arrondissement
rue de Buci
rue Cler
Galleri Lafayet, med den mest fantastiske madafdeling.
Og det her spisested, dans le noir hvor man spiser i total mørke og ikke ved hvad man får at spise. Hvilket jeg forslår enhver. Det er virkelig en oplevelse. Man bliver betjent af blinde. Det er virkeligt en meget mærkelig oplevelse.

Nå men altså vi bor på det her lille fantastiske hotel ude på Ill Saint louis. Og det er ligefør jeg ikke vil give linket til det. For det er virkelig en perle.
Men i får det. her

Og hvis man er til udstoppede dyr. skal man herind

Der er giraffer og grise med perlekæder. Og biller og sommerfugle.

Nå det var hvis det for i aften.

Så tag lige og smid jeres fif.

Kommentarer

  1. Har ingen fif, jeg tror du kender dem jeg kender - men dine billeder fik mig til at græde - fordi de minder mig om Anette og hendes kærlighed til byen :-)
    Jeg tror aldrig at byen bliver helt det samme for mig igen, selvom jeg giver dig ret i at det er en umådelig smuk by.....

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe
    Det kan jeg godt forstå. Paris vækker minder. Jeg var i paris med min mor for mange år siden. Måske var det 1996, da vi sad ved Sacre ceur da der landen en helt hvid due foran os. Det snakkede vi meget om. for godt nok er der mange dure i paris. men ikke en helt hvid og helt ren due. Da vi kom hjem fortalte min far at min oldemor var dør den dag. Med det samme kiggede min mor og jeg på hinanden. for det var altså mærkeligt.

    Jeg håber du en dag kan tage tilbage til paris og mindes Anette og opleve byen på ny.
    Knus

    SvarSlet
  3. Hold da op, sikke en oplevelse - der er alligevel mere mellem himmel og jord...

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  4. Ja, altså jeg kan faktisk ikke blive enig med mig selv om hvad det er. men spøjst er det da:-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...