Gå videre til hovedindholdet

Lykken findes i løkken, Mokka/saltkaramel og perleuheld..

Mine forældre har det her sommerhus i løkken. Det er småt, hyggeligt, fredeligt og ikke mindst slapper man 100% af når man er der.
Det ligger godt gemt bag første klitrække, lidt i læ. Ja i læ er det vel aldrig når vi har vesterhavet bag klitterne! Vi tog derop fredag aften. ja det vil sige. Datterne var taget i forvejen med mormor og morfar, Karla og jeg måtte pænt vente på at ældste barnet var færdig til børnefødselsdag kl 20.30.
Manden skulle til 24 timeres løb i rold skov. Man kan se hvordan det gik her. De kom ind på en flot 6 plads.

Men ellers var lørdages vigtigste opgave at komme forbi slagter dyrby, Hvis der er noget jeg mangler i hverdagen, er det ham. Han har den lækreste slagter biks. Vanvittig sød betjening og frem for alt Alt muligt lækkert. De laver bla. de her skønne revlsben om lørdagen. Som er "to die for" Så hvis du lægger vejen forbi løkken på et tidspunkt skal du forbi her.

Så var vi et smut forbi den lille by Ingstrup hvor ingstrup mejeri ligger. Min mor har længe fablet om den her Ingstrup Guld ost, så den skulle vi have noget med hjem af. Og da jeg så så deres smør....
 Jeg kunne simpelthen ikke stå for det. det var både i sådan nogle 250 grams bægere og så i 500 grams pakker (ligesom margarine) og så i ruller på ca 50 cm, disse var med groft læsøsalt.
Jeg kan godt se det ser lidt lyst ud, men fik forklaret inden jeg gik, at jeg ikke skulle bliver overrasket over den lyse farve. Køerne er jo frøst lige kommet på græs:-)Og jeg siger jer en himmelrig mundfuld. Hvorfor man ikke kan få det i min føtex eller andet sted i det midtjydske, fatter jeg ikke. Det smager af mere.

Nå men jeg ville egentligt have blogget om den her helt vildt lækre mokka/saltkaramel tærte jeg har lavet, men i mens jeg har skrevet det her. Har yngstedatteren putte en perle i øret og vi er nu tilbage fra først vagtlæge og så skadestue, små 4 timer senere. Uden at have fået perlen ud....

Så vi tager ind til øre, næse hals læge imorgen og får den taget ud.

Så nu vil jeg sætte mig og nyde et stykke tærte, og så blogge færdig i morgen.

Billedet her er af den kaffe jeg bruget til tærtecremen.. Men det får i lige lidt mere om i morgen.

Kommentarer

  1. Ej, for søren da, stakkels barn!

    Jeg er ikke på at jeg synes det er helt fair, at lægge sådan en teaser ud, nu vil jeg ligge og tænke på den tærte hele natten. Og det smør, åh, hvor ville jeg gerne smage det....

    Vi glæder os så meget til at I kommer herned. Vi må op og besøge jer i det sommerhus engang, så jeg kan smage - og besøge - alle de lækre steder :-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja det må du nok sige. Nu er vi heldigvis hjemme igen:-) Uden perle.

    Og den tærte er så god. Nu ser vi om det bliver idag. Skal trods alt pusle om trunten.

    Sommerhus kunne være rigtig hyggeligt.

    knus

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...