Gå videre til hovedindholdet

Old style siet rabarbergrød og rejse med jobbet

Når nu sommeren er ved at forsvinde, og fryseren er fuld af rabarber fra haven. Så er der intet så nærliggende som at lave en portion siet rabarbergrød. Og for at det er så autentisk som i min barndom skal man bruge Ideal Jævning til rabarbergrød. Sådan er det. Der er både e numre og kunstig vanilje smag tilsat og farve. Men ellers er det bare ikke rigtig. 

Man tager 500 g rabarber i små stykker, koger op med en 5 dl vand, 180 gram sukker. Si saften og bring den i kog.  
 Opløs 3-4 spsk af ideal jævning i 1 dl koldt vand. Tilsæt væsken i en tynd stråle i den kogende saft. Skru ned når det har kogt i et par minutter ellers bliver grøden "lang". Hæld over i en passende skål og drys med sukker så grøden ikke trækker skind.
Server med fløde og sukker.
Det er så meget smagen af barndom. Jeg husker det som om det altid var min far der lavede den her rabarbergrød, jeg kan tage fejl:-)

Nå men jeg er stadig hjemme med ældstebarnet, som idag har været ved læge og få lyttet til sine lunger på grund af den der hoste og den lette feber. Og det endte faktisk ud i at lægen tog en blodprøve for at være sikker på han ikke havde lungebetændelse. Det havde han heldigvis ikke.

Ellers går dagene med at glæde sig til en rejse med jobbet til december.
 Jeg skal et sted hen hvor de her flyver rundt i trætoppene, og næsten er så tamme at de kan håndfodres.
 Hvor sneglene er så store i baghaven:-) Ja det er min hånd, jeg elsker snegle.
 Hvor man finder dem her på gulvet i sit soveværelse:-)
 Og hvor vi sikkert skal i nærkontakt med en af de to her på billedet.
Og hvor sushien er fantastisk god og utrolig billig. All you can eat for 149 kr incl drikkevare:-)

Ja jeg skal til Brasilien fra den 1 december til den 12 december. Og jeg glæder mig.

Kommentarer

 1. Jeg håber stadig at der bliver plads til mig i kufferten ;-D

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Ja det kunne da være hyggeligt.

  Knus

  SvarSlet
 3. Det lyder som en rigtig spændende tur! Bliver der mulighed for at se lidt af hvert undervejs, eller er der et stramt program?

  SvarSlet
 4. Det plejer det at være. Normalt har vi ret så travlt, så det der med at tage ud og opleve er ikke noget vi gør så meget i. Vi laver altid noget om aftenen, og heldigvis er der så mange forskellige dyr på gåturen fra der hvor vi bor til der hvor vi arbejder at det opvejer det hele. Tror brasilianerne syntes vi er pænt tossede..

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.