Gå videre til hovedindholdet

Old style siet rabarbergrød og rejse med jobbet

Når nu sommeren er ved at forsvinde, og fryseren er fuld af rabarber fra haven. Så er der intet så nærliggende som at lave en portion siet rabarbergrød. Og for at det er så autentisk som i min barndom skal man bruge Ideal Jævning til rabarbergrød. Sådan er det. Der er både e numre og kunstig vanilje smag tilsat og farve. Men ellers er det bare ikke rigtig. 

Man tager 500 g rabarber i små stykker, koger op med en 5 dl vand, 180 gram sukker. Si saften og bring den i kog.  
 Opløs 3-4 spsk af ideal jævning i 1 dl koldt vand. Tilsæt væsken i en tynd stråle i den kogende saft. Skru ned når det har kogt i et par minutter ellers bliver grøden "lang". Hæld over i en passende skål og drys med sukker så grøden ikke trækker skind.
Server med fløde og sukker.
Det er så meget smagen af barndom. Jeg husker det som om det altid var min far der lavede den her rabarbergrød, jeg kan tage fejl:-)

Nå men jeg er stadig hjemme med ældstebarnet, som idag har været ved læge og få lyttet til sine lunger på grund af den der hoste og den lette feber. Og det endte faktisk ud i at lægen tog en blodprøve for at være sikker på han ikke havde lungebetændelse. Det havde han heldigvis ikke.

Ellers går dagene med at glæde sig til en rejse med jobbet til december.
 Jeg skal et sted hen hvor de her flyver rundt i trætoppene, og næsten er så tamme at de kan håndfodres.
 Hvor sneglene er så store i baghaven:-) Ja det er min hånd, jeg elsker snegle.
 Hvor man finder dem her på gulvet i sit soveværelse:-)
 Og hvor vi sikkert skal i nærkontakt med en af de to her på billedet.
Og hvor sushien er fantastisk god og utrolig billig. All you can eat for 149 kr incl drikkevare:-)

Ja jeg skal til Brasilien fra den 1 december til den 12 december. Og jeg glæder mig.

Kommentarer

  1. Jeg håber stadig at der bliver plads til mig i kufferten ;-D

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja det kunne da være hyggeligt.

    Knus

    SvarSlet
  3. Det lyder som en rigtig spændende tur! Bliver der mulighed for at se lidt af hvert undervejs, eller er der et stramt program?

    SvarSlet
  4. Det plejer det at være. Normalt har vi ret så travlt, så det der med at tage ud og opleve er ikke noget vi gør så meget i. Vi laver altid noget om aftenen, og heldigvis er der så mange forskellige dyr på gåturen fra der hvor vi bor til der hvor vi arbejder at det opvejer det hele. Tror brasilianerne syntes vi er pænt tossede..

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...