Gå videre til hovedindholdet

Amerikanske Brownie


Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.
 Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt
Smør, masser af smør
Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.
 Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt

 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade
 Dejen er sjov silkeblød og ret luftig
 Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikke gennembagte.
 Og nå ja jeg orkede ikke at lave et hav af muffinforme, så halvdelen kom i en lille bradepande. Bradepanden fik næsten 40 min og var helt perfekt....
 Server med vanilie is og en hindbærsauce. Denne er blot lavet af friske hindbær og lidt sirup, som er kommet igennem en si.

Det var lige hvad jeg trængte til efter en hård dag på jobbet. Glæder mig til weekend, og at kunne sove længe.

Jeg kan se der nu er 4 faste læsere. Og det kun efter 11 dage som blogger. Håber i holder ved og mange tak fordi i kigger forbi.

Kommentarer

  1. Arghhhh, nu "stjal" du min dessert til på fredag - som dog kommer ud af en pakke (men pakken er sendt fra USA....). Jeg finder på noget andet :-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Nej Nej, jeg elsker brownies og kan aldrig få for meget.

    SvarSlet
  3. Uha, det ser godt nok LÆKKERT ud :)

    SvarSlet
  4. Mange tak, de var også lækre. Tak fordi du kiggede forbi.

    heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Filopakker med salat og pasta

Den anden dag(inden jeg blev syg) var jeg et smut forbi den "lokale"Irma. og her lokkede Pancetta, gedeost og "frisk"filodej.  Jeg har aldrig set Pancetta i et supermarked før!  Altså jeg har noget med gedeost. jeg elsker, elsker gedeost.  Og den "friske" filodej fra Østrig! Nå ikke mere pjat, du skal bruge 200 gram gedeost en dusk timian, hakket groft 1 tsk sirup Peber og salt og så brugte jeg en Chili hakket fint  Steg pancetta så den får lidt farve, og køl den så lidt af. Bland alt sammen med gedeosten   "smør" et par tsk af ostecremen på, fyld Pancetta, stegt kylling gulerødder i tynde strimler, jeg lagde dog også spinat ovenpå, men fik ikke et brugbart billede  Så foldes begge sider ind og dejen rulles sammen, der lukkes ved at man smøre lidt olie på kanten.  Og vupti, et par pakker til ovnen.  Jeg kogte lidt pasta og vendte det med resten af ostemassen og det sidste pancetta. superlækkert...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B