Gå videre til hovedindholdet

Sommerferie minder fra Løkken(og Slagter Dyrby)

Ja det går langsomt i de her dage. Her inde altså...
Herhjemme går det alt andet end langsomt. Faktisk fast forward.

Men det er også godt en gang i mellem. Eller noget.

Men det betyder ikke at i skal snydes for et indlæg om den fantastiske slagter dyrby


Jeg ærger mig dagligt over jeg ikke bor tættere på den forretning. Hvis i nogensinde er i løkken bliver i nød til at smutte forbi. De har tonsvis af lækre sager.
Jeg nævner i flæng:
 Texas stek som virkelig sparker r** på en grill. Man skal være tidligt ude for at få fingre i sådan en fætter
 Chorizo pølser, som er super lækre. De laver for øvrigt en del forskellige slags pølser og jeg mindes at huske prisen er 50 kr for en pakke og 3 pakker for 135 kr De er alle pengene værd.
Der var også med ramsløg

Pikant griller som er stærke og fulde af smag,
 sommergriller med æble og timmian og lammegriller med lammekød og hvidløg. Vi købte en par pakker med hjem og grillede dem hjemme et par dage senere.
 Det her er vist svensker øen... Her er altid et par svenskere eller 3 som går helt grasat i diverse spegepølser. Jeg jeg kan godt forstå dem.
 Den her valnødde spegepølse er ret så lækker.
 Så har de jo også deres fryse skab. hvor man finder alverdens totalt lækre halv fabrikater, saucer og pizzaer. Det er ikke sjældent vi nupper noget herfra. Hvis vi skal have gæster heroppe er køknet jo ikke det største og så hjælper det altså at der lige er en tærte i form som man ved er lavet med kærlighed og gode ingredienser.
 Køledisken med frokost sager, chokolade, oste og æg.
 Hjemmelavede spareribs og andet godt til aftensmaden
 Pålægsdisken med de lækre fiskefrikadeller som er klart bedre end fiskemandens:-)
 Kunne det friste med en lammecullotte i marinade eller hvad med lamme kroner?
 Her er de så, revlsbenene. friske og totalt lækre....
 Ungernes favorit. Kartoffelspegepølse. Og den smager ikke mager.
 Pølsedisken på afstand.

Man skulle tro jeg fik penge for det her indlæg, men det gør jeg altså ikke. Og jeg betaler gladeligt for alle de totalt lækre sager. De har styr på sagerne deroppe i løkken.

Og hvis jeg skulle komme med et godt råd. Så prøv at tage derop i en vinterweekend. Det er tophyggeligt at sidde med ild i pejsen i totalt mørke i et lille sommerhus og føle man er de eneste mennesker deroppe. Og så er det ofte noget billiger at leje i vintermånederne end en sommerdag.

Men sommer i løkken er altså fantastisk.


Kommentarer

  1. Sikke lækre sager - og det er da en god pris for de pølser - synes tit det bliver endnu dyrere hos slagteren :-)

    Tak for tippet - Løkken er skrevet på listen over steder, der er værd at besøge :-)

    SvarSlet
  2. Piskeriset: Og de pølser er alle pengene værd. de smager af kød og de krydderier der er kommet i dem. Jeg syntes tit at slagterpølser kan blive lidt tørre i det når man griller dem. Men demher er perfekte. Ta du roligt til løkken.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.