Gå videre til hovedindholdet

Når tiden går baglæns

Ja sådan følelse det. Tiden forsvinder imellem fingrene på mig. Jeg kunne godt bruge et par timer ekstra i døgnet.

Jeg har været småsyg siden jeg kom hjem fra Paris den 16 september! Hovedpine, ondt i halsen med influenza agtige symptomer... Men det er der vist mange der har for tiden.

Men men, det skal jo ikke stoppe hverdagen med familie, job, hund, have, hus og diverse angementer.

Idag er jeg hjemme med ældstebarnet som også er syg. Så var muligheden for at skrive lidt her, mens han sov jo oplagt.

Vi holdt fælles fødselsdag for den del af familien der ikke kunne komme da vi holdt fødselsdag i august. Jeg fandt en gammel opskrift på kringle som i da lige skal have. Det er ikke en sund sag, med mindre man da lige mener at et par håndfulde rosiner gør den sund. Men den smager djævelsk godt.
Opskriften er ret så let, det sværeste er klart at dejen er meget blød.
Du skal bruge:
50 gram gær
en knivsspids salt
1 dl lunkent vand
3 spsk sukker
3 æg
330 gram smør
450 gram mel

Bland gær, vand lidt af melet, sukker, salt, æg sammen i den rækkefølge. Hæld resten af melen i, tilsæt smørret skåret i mindre stykker. Jeg bruger jo Betty Marie til røre arbejdet. Jeg stopper ret hurtigt med at røre. Dejen skal bare lige være samlet. Der må gerne være små stykker smør som ikke er rørt ud.
 Lad det hæve i en halv til en hel time.

Imens røre jeg en remonce af

200 gram smør
200 gram sukker
og ca. 150 gram marcipan(kan undlades, så føjer jeg bare 50 gram ekstra sukker og smør til)

Dejen rulles ud så du ca har 60 cm bredde og længden af en normal bradepande. skær dejen i 4 stykker af ca 15 cm bredde, drys godt med mel rul dem på en kagerulle og læg dem på et stykke bagepapir. Det er det sværeste i opskriften fordi dejen er så blød. Man kan vælge bare at lægge dejen ind over fyldet. Jeg plejer dog at flette det som på billedet ovenfor.

Fyldet ud over remonce er der altid ballade om herhjemme. Manden mener at der skal rosiner i, så det får han så i den ene. Resten bliver fyldt med remonce, nougat og så en hvor der også kommer valnødder i.
Lad hæve igen i ca en halv time, pensle med æg, smid dem i en 225 grader varm ovn, først i 5 minutter for derefter at sænke temperaturen til 200 grader og så give dem en 10-12 minutter.
 Dem med nougat i har godt af lige at sætte sig lidt. Varm nougat kan godt blive sådan lidt klam(kun lidt)
Men sådan en stang kringle er altså bare godt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.