Når tiden går baglæns

Ja sådan følelse det. Tiden forsvinder imellem fingrene på mig. Jeg kunne godt bruge et par timer ekstra i døgnet.

Jeg har været småsyg siden jeg kom hjem fra Paris den 16 september! Hovedpine, ondt i halsen med influenza agtige symptomer... Men det er der vist mange der har for tiden.

Men men, det skal jo ikke stoppe hverdagen med familie, job, hund, have, hus og diverse angementer.

Idag er jeg hjemme med ældstebarnet som også er syg. Så var muligheden for at skrive lidt her, mens han sov jo oplagt.

Vi holdt fælles fødselsdag for den del af familien der ikke kunne komme da vi holdt fødselsdag i august. Jeg fandt en gammel opskrift på kringle som i da lige skal have. Det er ikke en sund sag, med mindre man da lige mener at et par håndfulde rosiner gør den sund. Men den smager djævelsk godt.
Opskriften er ret så let, det sværeste er klart at dejen er meget blød.
Du skal bruge:
50 gram gær
en knivsspids salt
1 dl lunkent vand
3 spsk sukker
3 æg
330 gram smør
450 gram mel

Bland gær, vand lidt af melet, sukker, salt, æg sammen i den rækkefølge. Hæld resten af melen i, tilsæt smørret skåret i mindre stykker. Jeg bruger jo Betty Marie til røre arbejdet. Jeg stopper ret hurtigt med at røre. Dejen skal bare lige være samlet. Der må gerne være små stykker smør som ikke er rørt ud.
 Lad det hæve i en halv til en hel time.

Imens røre jeg en remonce af

200 gram smør
200 gram sukker
og ca. 150 gram marcipan(kan undlades, så føjer jeg bare 50 gram ekstra sukker og smør til)

Dejen rulles ud så du ca har 60 cm bredde og længden af en normal bradepande. skær dejen i 4 stykker af ca 15 cm bredde, drys godt med mel rul dem på en kagerulle og læg dem på et stykke bagepapir. Det er det sværeste i opskriften fordi dejen er så blød. Man kan vælge bare at lægge dejen ind over fyldet. Jeg plejer dog at flette det som på billedet ovenfor.

Fyldet ud over remonce er der altid ballade om herhjemme. Manden mener at der skal rosiner i, så det får han så i den ene. Resten bliver fyldt med remonce, nougat og så en hvor der også kommer valnødder i.
Lad hæve igen i ca en halv time, pensle med æg, smid dem i en 225 grader varm ovn, først i 5 minutter for derefter at sænke temperaturen til 200 grader og så give dem en 10-12 minutter.
 Dem med nougat i har godt af lige at sætte sig lidt. Varm nougat kan godt blive sådan lidt klam(kun lidt)
Men sådan en stang kringle er altså bare godt.

Kommentarer

Populære indlæg