Gå videre til hovedindholdet

Når tiden går baglæns

Ja sådan følelse det. Tiden forsvinder imellem fingrene på mig. Jeg kunne godt bruge et par timer ekstra i døgnet.

Jeg har været småsyg siden jeg kom hjem fra Paris den 16 september! Hovedpine, ondt i halsen med influenza agtige symptomer... Men det er der vist mange der har for tiden.

Men men, det skal jo ikke stoppe hverdagen med familie, job, hund, have, hus og diverse angementer.

Idag er jeg hjemme med ældstebarnet som også er syg. Så var muligheden for at skrive lidt her, mens han sov jo oplagt.

Vi holdt fælles fødselsdag for den del af familien der ikke kunne komme da vi holdt fødselsdag i august. Jeg fandt en gammel opskrift på kringle som i da lige skal have. Det er ikke en sund sag, med mindre man da lige mener at et par håndfulde rosiner gør den sund. Men den smager djævelsk godt.
Opskriften er ret så let, det sværeste er klart at dejen er meget blød.
Du skal bruge:
50 gram gær
en knivsspids salt
1 dl lunkent vand
3 spsk sukker
3 æg
330 gram smør
450 gram mel

Bland gær, vand lidt af melet, sukker, salt, æg sammen i den rækkefølge. Hæld resten af melen i, tilsæt smørret skåret i mindre stykker. Jeg bruger jo Betty Marie til røre arbejdet. Jeg stopper ret hurtigt med at røre. Dejen skal bare lige være samlet. Der må gerne være små stykker smør som ikke er rørt ud.
 Lad det hæve i en halv til en hel time.

Imens røre jeg en remonce af

200 gram smør
200 gram sukker
og ca. 150 gram marcipan(kan undlades, så føjer jeg bare 50 gram ekstra sukker og smør til)

Dejen rulles ud så du ca har 60 cm bredde og længden af en normal bradepande. skær dejen i 4 stykker af ca 15 cm bredde, drys godt med mel rul dem på en kagerulle og læg dem på et stykke bagepapir. Det er det sværeste i opskriften fordi dejen er så blød. Man kan vælge bare at lægge dejen ind over fyldet. Jeg plejer dog at flette det som på billedet ovenfor.

Fyldet ud over remonce er der altid ballade om herhjemme. Manden mener at der skal rosiner i, så det får han så i den ene. Resten bliver fyldt med remonce, nougat og så en hvor der også kommer valnødder i.
Lad hæve igen i ca en halv time, pensle med æg, smid dem i en 225 grader varm ovn, først i 5 minutter for derefter at sænke temperaturen til 200 grader og så give dem en 10-12 minutter.
 Dem med nougat i har godt af lige at sætte sig lidt. Varm nougat kan godt blive sådan lidt klam(kun lidt)
Men sådan en stang kringle er altså bare godt.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B