Gå videre til hovedindholdet

Frokost "burger" og børnefri

Jeg starter først ferie fredag den 8 juli. Men igår tog vores børn hjem til mormor efter vi havde været ude og få en pizza. Morfar var taget i sommerhus torsdag og idag lørdag skulle ungerne og min mor så med tog til brønderslev hvor de blev hentet af min far.

Det betyder jo at manden og jeg har huset og tiden for os selv i en hel uge....
Jeg elsker mine unger. Men jeg elsker sandelig også at ikke skulle tænkte på andre end mig selv og om maden nu falder i smag, om de kommer i seng til tiden og alt det vi skal nå.

Så igår efter ungerne var sat af, tog vi ud og lejede en film, købte slik. Og efter filmen var færdig satte manden tour hold(for er der noget vi elsker er det tour de france. Og ja måske elsker jeg det af andre grunde end min mand) Jeg læste i den bog jeg havde vundet på facebook ved saxo. Og klokken var da omkring 2 før vi endelig sov. 

Nå men idag skulle vi så have lidt frokost og det blev til de her "burgere".

Jeg lavede først en basilikums pesto med den her olivenolie som jeg har fået at et par søde venner. Den har en mild smag af citron. slet ikke kunstigt og meget mild.
 Jeg plukkede en hel basilikum, tilsatte lidt pinjekerner og parmasan og et par fed hvisløg og så ca 1 dl af olien. Kørte den på min meget gamle og trætte stavblender. 
 Frem kom der en lækker grøn pesto.
 Jeg kogte et par kartofler og smurte pestoen ovenpå.
 Så stegte jeg et par skiver choriso og skar et par skiver manchego ost og kom lidt pesto ovenpå.
 Jeg er den usunde og spiser lyst brød hvorimod manden godt kan lide det lidt mere groft.
Den anden var med en superlækker italiensk skinke og bacon stegt med ahornsirup og chipotle...

Og nu vil jeg gå en tur med vapsen i regnvejr og så lave en citron kage/bar/dessert til i aften. Men den må i høre om i morgen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...