Gå videre til hovedindholdet

Frokost "burger" og børnefri

Jeg starter først ferie fredag den 8 juli. Men igår tog vores børn hjem til mormor efter vi havde været ude og få en pizza. Morfar var taget i sommerhus torsdag og idag lørdag skulle ungerne og min mor så med tog til brønderslev hvor de blev hentet af min far.

Det betyder jo at manden og jeg har huset og tiden for os selv i en hel uge....
Jeg elsker mine unger. Men jeg elsker sandelig også at ikke skulle tænkte på andre end mig selv og om maden nu falder i smag, om de kommer i seng til tiden og alt det vi skal nå.

Så igår efter ungerne var sat af, tog vi ud og lejede en film, købte slik. Og efter filmen var færdig satte manden tour hold(for er der noget vi elsker er det tour de france. Og ja måske elsker jeg det af andre grunde end min mand) Jeg læste i den bog jeg havde vundet på facebook ved saxo. Og klokken var da omkring 2 før vi endelig sov. 

Nå men idag skulle vi så have lidt frokost og det blev til de her "burgere".

Jeg lavede først en basilikums pesto med den her olivenolie som jeg har fået at et par søde venner. Den har en mild smag af citron. slet ikke kunstigt og meget mild.
 Jeg plukkede en hel basilikum, tilsatte lidt pinjekerner og parmasan og et par fed hvisløg og så ca 1 dl af olien. Kørte den på min meget gamle og trætte stavblender. 
 Frem kom der en lækker grøn pesto.
 Jeg kogte et par kartofler og smurte pestoen ovenpå.
 Så stegte jeg et par skiver choriso og skar et par skiver manchego ost og kom lidt pesto ovenpå.
 Jeg er den usunde og spiser lyst brød hvorimod manden godt kan lide det lidt mere groft.
Den anden var med en superlækker italiensk skinke og bacon stegt med ahornsirup og chipotle...

Og nu vil jeg gå en tur med vapsen i regnvejr og så lave en citron kage/bar/dessert til i aften. Men den må i høre om i morgen.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…