Gå videre til hovedindholdet

luksus hindbærsnitter og det løse

Ja så meget for ferie blog.
Men altså når vejret ter sig og tour de france ruller i baggrunden,(ja ruller er nok ikke det rette ord) så får jeg altså lyst til at bage. Og for noget tid send lavede Lone hindbærsnitter. Dem har jeg lavet mange gange siden. Men idag måtte jeg live prøve at bruge lidt af mit mandelmel.
Selv uden mandelmel er de helt suverene. Måske har det noget med glasuren at gøre. Den er nemlig ikke helt almindelig.

Opskriften er simpel men på samme tid guddommelig.

Du skal bruge
200 gram mel(hvis du vil følge lones opskrift skal du bruge 300 gram mel)
100 gram mandelmel
200 gram smør
100 gram flormelis
2 æggeblommer

Bland mel, mandelmel, flormelis og smør sammen. Når det er blandet så smørret er smuldret ud i melen tilsættes æggeblommerne. samle dejen og stil den koldt i en times tid.

Mens dejen køler, måler du 25*30 cm op på to stykker bagepapir.

derefter rulles dejen ud på bagepapiren og bag dem ca 15 minutter ved 180 grader.

Køl dem af og smør med hindbærsyltetøj.Jeg mindes at lone bruger hjemmelavet. Men det blev det ikke til i denne omgang for mig.

derefterrøres glasuren af :
100 gram hvid chokolade
25 gram smør
200 gram flormelis
3 spsk kogende vand

smelt smør tilsæt det finthakkede chokolade, flormelis og det kogende vand. Rør til en ensartet masse fordel over snitten.
Velbekomme.

Den anden dag lavede jeg Kirsebær sirup og der imellem de fine kirsebær fandt jeg HAM her:
 Nå men der var nu ikke det store hokus pokus i det der sirup. jeg skyllede bærrene, skar stenen ud af dem, kogte dem med lidt vand og sukker. målene var ca. sådan her
500 gram udstenede kirsebær
2 dl vand
3 dl sukker
kog godt op og lad køle af. blend og si gennem et klæde.
 Så lavede vi Thikshake af det.
3 kugler god vanilie is
lidt mælk og så en slat sirup.
 Og jeg er for øvrigt ikke den eneste der holder ferie herhjemme.

Kommentarer

 1. Super gode billeder :)


  Sommerhilsen


  Pelle
  glas iphone
  http://www.glasiphone.dk/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…