Gå videre til hovedindholdet

Hot med hot på.

Aj der er varmt.
Men man skal jo ikke klage. En af mine kollegaer som jeg har rejst med et par gange. Nævnte da vi var i afrika, "at jeg da vist havde en meget lille komfort zone, hvad varme angår. " Ja han mente faktisk at jeg kun var tilfreds hvis temperaturen var mellem 23 og 25 grader.

Men det passer altså ikke. 20-25 grader er passende.

Og det harmonere måske ikke så godt med mit arbejde med krybdyr. For der hvor alle mine 200 slanger bor, er der konstant 28 grader og en luftfugtighed på de 80%

Men så har jeg det også godt varmt når man sådan har en stor python rundt om halsen...
Og nu vil den som læser med her normal, sige "jamen der er da ikke dig der holder den store slange" og nej det er det heller ikke. Men jeg står ved siden af og se lige hvor varm jeg ser ud i hovedet...

Nå men altså det der hot med hot på...

Ja jeg lavede is igår for at køle os lidt ned herhjemme. Men glemte mit kamera på jobbet...

så i må nøjes med de her billeder fra mobilen.
Og de er små kan i nok se. Men det betyder ikke at isen ikke var god.
 Og for at lige få den helt rette stemning brugte jeg et af de tomme lakrids glas fra Johan bulow.
Isen er supernem. Det eneste du skal bruge er
500 gram brombær
200 gram glukosesirup 
1 æg
og lakridssirup hvis du er til den slags.

Jeg kogte brombær og sirup, blendede det og sigtede det gennem et kaffefilter. Stilte det på køl til dagen efter. Jeg er ikke så meget for at tilsætte vand til mine sorbeter, da jeg så syntes de godt kan blive lidt for vandede.

Så piskede jeg det past. æg og tilførte brombær siruppen.(jeg gemte ca en halv dl af siruppen som leg blandede med et spsk lakridssirup) Smed det i ismaskinen og lod det køre en lille halv time.

den sirup jeg gemte kogte jeg ind til det halve og blande lakridssirupen sammen med. Hældte skiftevis is og sirup i et glas og puttede det i fryseren indtil vi spiset det en time senere.

Jeg ville gerne have at isen bare smagte af bær og at der så kom lakrids til ved siden af i form af brombær/lakrids siruppen.

Det virkede supergodt. 

Og det sidste hot.

Det er at vi skal spise på chili hot pot i aften. Jeg købet en sweetdeal til 149 kr for 2 personer, hvor man så får buffet med div ting, sushi og så den der hot pot. Jeg er meget spændt på om det bliver et hit.

Mere om det i morgen.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…