Gå videre til hovedindholdet

luksus hindbærsnitter og det løse

Ja så meget for ferie blog.
Men altså når vejret ter sig og tour de france ruller i baggrunden,(ja ruller er nok ikke det rette ord) så får jeg altså lyst til at bage. Og for noget tid send lavede Lone hindbærsnitter. Dem har jeg lavet mange gange siden. Men idag måtte jeg live prøve at bruge lidt af mit mandelmel.
Selv uden mandelmel er de helt suverene. Måske har det noget med glasuren at gøre. Den er nemlig ikke helt almindelig.

Opskriften er simpel men på samme tid guddommelig.

Du skal bruge
200 gram mel(hvis du vil følge lones opskrift skal du bruge 300 gram mel)
100 gram mandelmel
200 gram smør
100 gram flormelis
2 æggeblommer

Bland mel, mandelmel, flormelis og smør sammen. Når det er blandet så smørret er smuldret ud i melen tilsættes æggeblommerne. samle dejen og stil den koldt i en times tid.

Mens dejen køler, måler du 25*30 cm op på to stykker bagepapir.

derefter rulles dejen ud på bagepapiren og bag dem ca 15 minutter ved 180 grader.

Køl dem af og smør med hindbærsyltetøj.Jeg mindes at lone bruger hjemmelavet. Men det blev det ikke til i denne omgang for mig.

derefterrøres glasuren af :
100 gram hvid chokolade
25 gram smør
200 gram flormelis
3 spsk kogende vand

smelt smør tilsæt det finthakkede chokolade, flormelis og det kogende vand. Rør til en ensartet masse fordel over snitten.
Velbekomme.

Den anden dag lavede jeg Kirsebær sirup og der imellem de fine kirsebær fandt jeg HAM her:
 Nå men der var nu ikke det store hokus pokus i det der sirup. jeg skyllede bærrene, skar stenen ud af dem, kogte dem med lidt vand og sukker. målene var ca. sådan her
500 gram udstenede kirsebær
2 dl vand
3 dl sukker
kog godt op og lad køle af. blend og si gennem et klæde.
 Så lavede vi Thikshake af det.
3 kugler god vanilie is
lidt mælk og så en slat sirup.
 Og jeg er for øvrigt ikke den eneste der holder ferie herhjemme.

Kommentarer

  1. Super gode billeder :)


    Sommerhilsen


    Pelle
    glas iphone
    http://www.glasiphone.dk/

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B