Ja så meget for ferie blog.
Men altså når vejret ter sig og tour de france ruller i baggrunden,(ja ruller er nok ikke det rette ord) så får jeg altså lyst til at bage. Og for noget tid send lavede Lone hindbærsnitter. Dem har jeg lavet mange gange siden. Men idag måtte jeg live prøve at bruge lidt af mit mandelmel.
Selv uden mandelmel er de helt suverene. Måske har det noget med glasuren at gøre. Den er nemlig ikke helt almindelig.
Opskriften er simpel men på samme tid guddommelig.
Du skal bruge
200 gram mel(hvis du vil følge lones opskrift skal du bruge 300 gram mel)
100 gram mandelmel
200 gram smør
100 gram flormelis
2 æggeblommer
Bland mel, mandelmel, flormelis og smør sammen. Når det er blandet så smørret er smuldret ud i melen tilsættes æggeblommerne. samle dejen og stil den koldt i en times tid.
Mens dejen køler, måler du 25*30 cm op på to stykker bagepapir.
derefter rulles dejen ud på bagepapiren og bag dem ca 15 minutter ved 180 grader.
Køl dem af og smør med hindbærsyltetøj.Jeg mindes at lone bruger hjemmelavet. Men det blev det ikke til i denne omgang for mig.
derefterrøres glasuren af :
100 gram hvid chokolade
25 gram smør
200 gram flormelis
3 spsk kogende vand
smelt smør tilsæt det finthakkede chokolade, flormelis og det kogende vand. Rør til en ensartet masse fordel over snitten.
Velbekomme.
Den anden dag lavede jeg Kirsebær sirup og der imellem de fine kirsebær fandt jeg HAM her:
Nå men der var nu ikke det store hokus pokus i det der sirup. jeg skyllede bærrene, skar stenen ud af dem, kogte dem med lidt vand og sukker. målene var ca. sådan her
500 gram udstenede kirsebær
2 dl vand
3 dl sukker
kog godt op og lad køle af. blend og si gennem et klæde.
Så lavede vi Thikshake af det.
3 kugler god vanilie is
lidt mælk og så en slat sirup.
Og jeg er for øvrigt ikke den eneste der holder ferie herhjemme.
Super gode billeder :)
SvarSletSommerhilsen
Pelle
glas iphone
http://www.glasiphone.dk/