Gå videre til hovedindholdet

luksus hindbærsnitter og det løse

Ja så meget for ferie blog.
Men altså når vejret ter sig og tour de france ruller i baggrunden,(ja ruller er nok ikke det rette ord) så får jeg altså lyst til at bage. Og for noget tid send lavede Lone hindbærsnitter. Dem har jeg lavet mange gange siden. Men idag måtte jeg live prøve at bruge lidt af mit mandelmel.
Selv uden mandelmel er de helt suverene. Måske har det noget med glasuren at gøre. Den er nemlig ikke helt almindelig.

Opskriften er simpel men på samme tid guddommelig.

Du skal bruge
200 gram mel(hvis du vil følge lones opskrift skal du bruge 300 gram mel)
100 gram mandelmel
200 gram smør
100 gram flormelis
2 æggeblommer

Bland mel, mandelmel, flormelis og smør sammen. Når det er blandet så smørret er smuldret ud i melen tilsættes æggeblommerne. samle dejen og stil den koldt i en times tid.

Mens dejen køler, måler du 25*30 cm op på to stykker bagepapir.

derefter rulles dejen ud på bagepapiren og bag dem ca 15 minutter ved 180 grader.

Køl dem af og smør med hindbærsyltetøj.Jeg mindes at lone bruger hjemmelavet. Men det blev det ikke til i denne omgang for mig.

derefterrøres glasuren af :
100 gram hvid chokolade
25 gram smør
200 gram flormelis
3 spsk kogende vand

smelt smør tilsæt det finthakkede chokolade, flormelis og det kogende vand. Rør til en ensartet masse fordel over snitten.
Velbekomme.

Den anden dag lavede jeg Kirsebær sirup og der imellem de fine kirsebær fandt jeg HAM her:
 Nå men der var nu ikke det store hokus pokus i det der sirup. jeg skyllede bærrene, skar stenen ud af dem, kogte dem med lidt vand og sukker. målene var ca. sådan her
500 gram udstenede kirsebær
2 dl vand
3 dl sukker
kog godt op og lad køle af. blend og si gennem et klæde.
 Så lavede vi Thikshake af det.
3 kugler god vanilie is
lidt mælk og så en slat sirup.
 Og jeg er for øvrigt ikke den eneste der holder ferie herhjemme.

Kommentarer

  1. Super gode billeder :)


    Sommerhilsen


    Pelle
    glas iphone
    http://www.glasiphone.dk/

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...