Gå videre til hovedindholdet

Olivado opskriftskonkurrence, Avocadoolie brød

Og den sidste opskrift jeg deltager med er det her utroligt lækre brød.
Det er forholdsvis olie holdigt og derfor får det en dejlig let grøn farve. Det smager supergodt som frokostbrød til en rejemad, eller andet fisk. Men det er også godt som brød til en sandwich.

Opskriften er

1 kg hvedemel
3 tsk. havsalt
20 gram gær(som altid bruger jeg økogær)
6 dl lunkent vand
1 dl Avocado olie.

Mel og salt blandes, gæren opløses i vandet og halvdelen af vandet tilsættes, tilsæt olien og det sidste af vandet. Jeg har kørt dejen på min kære røremaskine"Betty Marie" i ca. 10 min på medium hastighed. Dejen skal være silkeblød, smidig og ikke klistrene.

Lad dejen hæve i 2 timer ved stue temperatur, smør dejen med lidt avocado olie inden.

Del dejen til 4 lige store stykker, ælt ikke for meget, vrid den så de "snor" sig. lad hæve en lille time igen.

Så skal de i en 230 grader varm ovn i 10 min, sæt derefter temperaturen ned til 190 grader og bag i yderligere 20 minutter.

Og hvis det her får dine tænder til at løbe i vand, så smut ind og stem her
Kommentarer

 1. Hold da op hvor ser det brød lækkert og luftigt ud, uhmm, det må jeg prøve.

  kh Lise-Lotte

  SvarSlet
 2. Hej Lise Lotte

  Mange tak. Jeg synes også selv det er et superlækkert brød.

  Og tak fordi du smed en kommentar:-)

  Hilsen

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.