lørdag den 5. februar 2011

Olivado opskriftskonkurrence, Avocadoolie brød

Og den sidste opskrift jeg deltager med er det her utroligt lækre brød.
Det er forholdsvis olie holdigt og derfor får det en dejlig let grøn farve. Det smager supergodt som frokostbrød til en rejemad, eller andet fisk. Men det er også godt som brød til en sandwich.

Opskriften er

1 kg hvedemel
3 tsk. havsalt
20 gram gær(som altid bruger jeg økogær)
6 dl lunkent vand
1 dl Avocado olie.

Mel og salt blandes, gæren opløses i vandet og halvdelen af vandet tilsættes, tilsæt olien og det sidste af vandet. Jeg har kørt dejen på min kære røremaskine"Betty Marie" i ca. 10 min på medium hastighed. Dejen skal være silkeblød, smidig og ikke klistrene.

Lad dejen hæve i 2 timer ved stue temperatur, smør dejen med lidt avocado olie inden.

Del dejen til 4 lige store stykker, ælt ikke for meget, vrid den så de "snor" sig. lad hæve en lille time igen.

Så skal de i en 230 grader varm ovn i 10 min, sæt derefter temperaturen ned til 190 grader og bag i yderligere 20 minutter.

Og hvis det her får dine tænder til at løbe i vand, så smut ind og stem her




2 kommentarer:

  1. Hold da op hvor ser det brød lækkert og luftigt ud, uhmm, det må jeg prøve.

    kh Lise-Lotte

    SvarSlet
  2. Hej Lise Lotte

    Mange tak. Jeg synes også selv det er et superlækkert brød.

    Og tak fordi du smed en kommentar:-)

    Hilsen

    Heidi

    SvarSlet