Gå videre til hovedindholdet

Filopakker med salat og pasta

Den anden dag(inden jeg blev syg) var jeg et smut forbi den "lokale"Irma. og her lokkede Pancetta, gedeost og "frisk"filodej.
 Jeg har aldrig set Pancetta i et supermarked før!
 Altså jeg har noget med gedeost. jeg elsker, elsker gedeost.
 Og den "friske" filodej fra Østrig!

Nå ikke mere pjat, du skal bruge
200 gram gedeost
en dusk timian, hakket groft
1 tsk sirup
Peber og salt
og så brugte jeg en Chili hakket fint
 Steg pancetta så den får lidt farve, og køl den så lidt af.
Bland alt sammen med gedeosten 
 "smør" et par tsk af ostecremen på, fyld Pancetta, stegt kylling gulerødder i tynde strimler, jeg lagde dog også spinat ovenpå, men fik ikke et brugbart billede
 Så foldes begge sider ind og dejen rulles sammen, der lukkes ved at man smøre lidt olie på kanten.
 Og vupti, et par pakker til ovnen.
 Jeg kogte lidt pasta og vendte det med resten af ostemassen og det sidste pancetta. superlækkert...
Nå ja så sneg de her gylden stykker af kylling sig også derop. Det er en ny variant santa maria har lavet til deres tex mex og den måtte jeg bare prøve. de var overraskende gode og blev lave i ovnen.
Salaten er sådan en blandet fætter med tomat og vindruer. med lidt blodappelsin balsamico henover.

Kommentarer

 1. Uhmm, hvor ser det godt ud! Jeg må snart komme på besøg, så jeg kan komme med i den "lokale" Irma :-D

  Jeg så også det filodej den anden dag, i Kvickly, men købte det dog ikke - måske jeg skulle få det gjort...

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. ja birthe, den lokale ligger ud små 10 km væk:-) men det er fedt at der er en i nærhenden. så har man noget at vælge imellem.

  Det var sjovt at arbejde med så det kan du godt prøve.

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.