Gå videre til hovedindholdet

Olivado opskriftskonkurrence, Lakse carpaccio med blød rygeost crem

Ja jeg er også med, så håber i synes om mine opskrifter:-)

Først vil jeg sige at jeg i snart et års tid har brugt avokado olie. Grunden er simpel. Jeg kan ikke så godt lide smagen af oliven olie... Og så er avokadoolie smækfyldt med e vitaminer som er super sunde.

Nu til opskriften

Du skal bruge

200 gram laksefilet, jeg købte et stykke beregnet til sushi ved min fiskemand(husk det skal have været frosset i mindst 24 timer)

Det skæres i 3-5 mm tykke skiver dryppes med citronsaft og avokado olie, drysses med peber og salt.

Så skal du lave en nogenlunde normal basilikum pesto af

1 stor hundfuld friske basilikum blade
50 gram ristede pinjekerner
1 fed hvidløg
140 gram god parmasan ost.
1 dl avokado olie

Det hele blendes godt med en stavblender til en fin ensartet masse.

Herefter røre du ca. 150 gram rygeost uden kommen med halvdelen af pestoen.

Jeg valgte at lave nogle rugbrøds croutons  for at give den fede laks og den friske creme lidt modspil. Og det synes jeg selv gav det sidset pift.

Rugbrød skæres i grove tern vendes i avokado olie og komme i en 200 grader varm ovn indtil de er sprøde. ca. 10 min.

Anret laksen med lidt baby salat, hæld lidt af den den rene pesto over, drys med rugbrøds croutons og en klat rygeostcreme.

Hvis jeg selv skal sige det, smager det vanvittig godt.

Og hvis du synes kan du stemme her.

Kommentarer

  1. Hvor er det SMUKT og det lyder super lækkert! Den skal vinde :-D

    SvarSlet
  2. Tak søde Birthe, jeg synes også den fungere rigtig godt. men men med mine få læsere kan jeg nok kun drømme.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...