Gå videre til hovedindholdet

Olivado opskriftskonkurrence, Lakse carpaccio med blød rygeost crem

Ja jeg er også med, så håber i synes om mine opskrifter:-)

Først vil jeg sige at jeg i snart et års tid har brugt avokado olie. Grunden er simpel. Jeg kan ikke så godt lide smagen af oliven olie... Og så er avokadoolie smækfyldt med e vitaminer som er super sunde.

Nu til opskriften

Du skal bruge

200 gram laksefilet, jeg købte et stykke beregnet til sushi ved min fiskemand(husk det skal have været frosset i mindst 24 timer)

Det skæres i 3-5 mm tykke skiver dryppes med citronsaft og avokado olie, drysses med peber og salt.

Så skal du lave en nogenlunde normal basilikum pesto af

1 stor hundfuld friske basilikum blade
50 gram ristede pinjekerner
1 fed hvidløg
140 gram god parmasan ost.
1 dl avokado olie

Det hele blendes godt med en stavblender til en fin ensartet masse.

Herefter røre du ca. 150 gram rygeost uden kommen med halvdelen af pestoen.

Jeg valgte at lave nogle rugbrøds croutons  for at give den fede laks og den friske creme lidt modspil. Og det synes jeg selv gav det sidset pift.

Rugbrød skæres i grove tern vendes i avokado olie og komme i en 200 grader varm ovn indtil de er sprøde. ca. 10 min.

Anret laksen med lidt baby salat, hæld lidt af den den rene pesto over, drys med rugbrøds croutons og en klat rygeostcreme.

Hvis jeg selv skal sige det, smager det vanvittig godt.

Og hvis du synes kan du stemme her.

Kommentarer

  1. Hvor er det SMUKT og det lyder super lækkert! Den skal vinde :-D

    SvarSlet
  2. Tak søde Birthe, jeg synes også den fungere rigtig godt. men men med mine få læsere kan jeg nok kun drømme.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.