lørdag den 5. februar 2011

Olivado opskriftskonkurrence, Lakse carpaccio med blød rygeost crem

Ja jeg er også med, så håber i synes om mine opskrifter:-)

Først vil jeg sige at jeg i snart et års tid har brugt avokado olie. Grunden er simpel. Jeg kan ikke så godt lide smagen af oliven olie... Og så er avokadoolie smækfyldt med e vitaminer som er super sunde.

Nu til opskriften

Du skal bruge

200 gram laksefilet, jeg købte et stykke beregnet til sushi ved min fiskemand(husk det skal have været frosset i mindst 24 timer)

Det skæres i 3-5 mm tykke skiver dryppes med citronsaft og avokado olie, drysses med peber og salt.

Så skal du lave en nogenlunde normal basilikum pesto af

1 stor hundfuld friske basilikum blade
50 gram ristede pinjekerner
1 fed hvidløg
140 gram god parmasan ost.
1 dl avokado olie

Det hele blendes godt med en stavblender til en fin ensartet masse.

Herefter røre du ca. 150 gram rygeost uden kommen med halvdelen af pestoen.

Jeg valgte at lave nogle rugbrøds croutons  for at give den fede laks og den friske creme lidt modspil. Og det synes jeg selv gav det sidset pift.

Rugbrød skæres i grove tern vendes i avokado olie og komme i en 200 grader varm ovn indtil de er sprøde. ca. 10 min.

Anret laksen med lidt baby salat, hæld lidt af den den rene pesto over, drys med rugbrøds croutons og en klat rygeostcreme.

Hvis jeg selv skal sige det, smager det vanvittig godt.

Og hvis du synes kan du stemme her.

2 kommentarer:

  1. Hvor er det SMUKT og det lyder super lækkert! Den skal vinde :-D

    SvarSlet
  2. Tak søde Birthe, jeg synes også den fungere rigtig godt. men men med mine få læsere kan jeg nok kun drømme.

    SvarSlet