Gå videre til hovedindholdet

Bogstafetten skal viderer. Og Lidt om peberkage huse

Og Det er blevet The Joy of coffee der får æren af at læse Christians bog.

Ellers går dagen idag med besøg af yngstebarnets veninder fra skolen. Vi har lavet peberkagehuse. Som alle er blevet pimpet for vildt. Sådan er det når man sætter 3 tøser på 6 år til at pynte.
 Sådan ser et købt peberkagehus ud. De er på bud i fakta i denne uge til 20 kr. Man skal bare selv samle dem med smeltet sukker. Jeg plejer at selv lave et. Men når nu der skulle komme 4 piger syntes jeg alligevel det her var ret så nemt.
 Først har vi Zofia Augustas hus
 Dernæst var det Andrea Sofie
 Så kom datterens hus
 Og et blik ud over bordet hvor der blev pyntet på livet løs
 Jeg kunne ikke styre mig og gik amok i røde og grønne mini M og M. Desværre var der ikke helt nok..
 Gavlen af "mit" hus. Glasuren er lavet af 4 dl flormelis og en æggehvide og et par dråber eddike. Det stivner og holder rigtig godt. Normalt sætter jeg vinduer i af husblas. Altså jeg limer en plade husblas i indvendig. Men det glemte jeg idag...

Ellers har vi fået fyldt fryseren med det lækreste oksemørdbrad, okse filet og okse højreb. Alt sammen til 100 kr kiloet. Ja du hørte rigtig. 100 kr pr kg. Billedet herunder er af en mørdbrad inden det kom i grillen. Fik ikke taget et billede efterfølgende, fordi vi havde travlt med at spise det smørmøre kød...


Sådan kan det gå, når man har god mad i sigte.

Ellers tænker jeg at det er træls at det ikke er til at tage billeder fordi der er så mørkt.

Kommentarer

  1. Yay, så blev det min tur! Glæder mig til at læse bogen. Jeg sender dig min adresse på mail...

    SvarSlet
  2. Tillykke kaffe-glæde... :)

    Håber du bliver lige så godt underholdt mens du læser den, som jeg var da jeg skrev den :D

    SvarSlet
  3. Hej Heidi
    Kunne ikke sende en mail til den email du gav mig...mystisk. Du får lige min adresse her..

    Joy Thøgersen
    Vesterbrogade 28b 2 sal
    8000 Aarhus

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. Lakrids siruppen er købt i

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore