Gå videre til hovedindholdet

Bogstafetten skal viderer. Og Lidt om peberkage huse

Og Det er blevet The Joy of coffee der får æren af at læse Christians bog.

Ellers går dagen idag med besøg af yngstebarnets veninder fra skolen. Vi har lavet peberkagehuse. Som alle er blevet pimpet for vildt. Sådan er det når man sætter 3 tøser på 6 år til at pynte.
 Sådan ser et købt peberkagehus ud. De er på bud i fakta i denne uge til 20 kr. Man skal bare selv samle dem med smeltet sukker. Jeg plejer at selv lave et. Men når nu der skulle komme 4 piger syntes jeg alligevel det her var ret så nemt.
 Først har vi Zofia Augustas hus
 Dernæst var det Andrea Sofie
 Så kom datterens hus
 Og et blik ud over bordet hvor der blev pyntet på livet løs
 Jeg kunne ikke styre mig og gik amok i røde og grønne mini M og M. Desværre var der ikke helt nok..
 Gavlen af "mit" hus. Glasuren er lavet af 4 dl flormelis og en æggehvide og et par dråber eddike. Det stivner og holder rigtig godt. Normalt sætter jeg vinduer i af husblas. Altså jeg limer en plade husblas i indvendig. Men det glemte jeg idag...

Ellers har vi fået fyldt fryseren med det lækreste oksemørdbrad, okse filet og okse højreb. Alt sammen til 100 kr kiloet. Ja du hørte rigtig. 100 kr pr kg. Billedet herunder er af en mørdbrad inden det kom i grillen. Fik ikke taget et billede efterfølgende, fordi vi havde travlt med at spise det smørmøre kød...


Sådan kan det gå, når man har god mad i sigte.

Ellers tænker jeg at det er træls at det ikke er til at tage billeder fordi der er så mørkt.

Kommentarer

  1. Yay, så blev det min tur! Glæder mig til at læse bogen. Jeg sender dig min adresse på mail...

    SvarSlet
  2. Tillykke kaffe-glæde... :)

    Håber du bliver lige så godt underholdt mens du læser den, som jeg var da jeg skrev den :D

    SvarSlet
  3. Hej Heidi
    Kunne ikke sende en mail til den email du gav mig...mystisk. Du får lige min adresse her..

    Joy Thøgersen
    Vesterbrogade 28b 2 sal
    8000 Aarhus

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.