Fudge, Uhm. og så lidt om en Bog:-)

Den anden dag så jeg at lone landmand havde lavet Fudge. Og der noget jeg elsker så er det Fudge. Problemet er bare at jeg aldrig rigtig har fundet den perfekte opskrift på fudge.

MEN DET HAR JEG NU.

 Det er vist ikke gået nogen forbi at jeg er vild med lakrids. Så min fudge skulle selvfølgelig være med Lakrids.
 Blød og lækker er den. Og faktisk vil jeg mene den har godt af at lige stå og "tørre" lidt i en dags tid inden man sætter tænderne i den.

Opskriften er let og rimelig hurtig.

Du skal bruge:

1 dåse kondenseret mælk
1,5 dl sødmælk
450 gram rørsukker
115 gram smør.
Og noget smagsstof, i dette tilfælde bruget jeg engelske lakridspulver fra apoteket ca. 4-5 tsk fulde

bland alt sammen på nær smagsstofferne i en høj pande. rør rundt. Når det bobler røre du rundt hele tiden i 10 minutter.

Derefter skal det piskes godt. Jeg brugte betty-marie. 10 minutter skal der piskes og så tilsætter man smagen som jo også kan være chokolade:-)

hæld ud i en form ca. 20*20 cm som er dækket af bagepapir. Så skal skidet bare køle af og skæres i stykker som så kan nydes. Jeg skal helt klart lave nogle med kaffe senere idag.

For mig er de bare helt rigtige. Og som en kollega skrev i en sms efter jeg havde efterladt et par stykker til ham på hans kontor plads:

"Hold nu kæft, de smager jo fulstændig som Shake tyggegumme. Høj klasse"
Går jeg ud fra at de er godtaget.

Prøv dem.
De hvide til venstre er med hvis chokolade, men helt ærligt syntes jeg de var lidt for søde.

Og som nogen af jer nok ved "vandt" jeg retten til at læse den her bog af Christian W.Jensen og sidenhen lave min Bogstafet.

Bogsatfetten startede ved Birthe og endte derefter ved Ditte hvor den så endte ved mig.
Lige på er jeg i mindten af bogen og den er virkelig god. Jeg har en tendens til at sluge de bøger jeg læser meget hurtigt. Men Jeg har for et stykke tid siden bestemt at jeg kun må læse om aftenen i sengen for ellers går det bar for hurtigt. Og faktisk har min mand brokket sig over jeg går for tidligt i seng fordi jeg vil ned og læse..

Nå men der går nok lige et par dage inden den er klar til at komme videre, men hold lige øje herinde hvis du kunne tækne dig at læse Christians bog.

Kommentarer

 1. Det er da sjovt, jeg så det også, og tænkte fuldstændig det samme - LAKRIDS! Jeg ELSKER også lakrids. Det skal prøves her til Jul tror jeg. Tak for tippet.

  SvarSlet
 2. Hej Doborah. Og jeg kan godt sige dig de er gode. Så det er bare at komme igang. Lige nu står der en Kaffe fudge og køler af ude på trappen.

  Heidi

  SvarSlet
 3. Den må jeg da prøve! Har et par fudgeopskrifter, som jeg skal afprøve ved lejlighed, og denne her ser god ud :-)

  SvarSlet
 4. Piskeriset: du kan godt komme igang. De er virkelig gode.

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg