Gå videre til hovedindholdet

Fudge, Uhm. og så lidt om en Bog:-)

Den anden dag så jeg at lone landmand havde lavet Fudge. Og der noget jeg elsker så er det Fudge. Problemet er bare at jeg aldrig rigtig har fundet den perfekte opskrift på fudge.

MEN DET HAR JEG NU.

 Det er vist ikke gået nogen forbi at jeg er vild med lakrids. Så min fudge skulle selvfølgelig være med Lakrids.
 Blød og lækker er den. Og faktisk vil jeg mene den har godt af at lige stå og "tørre" lidt i en dags tid inden man sætter tænderne i den.

Opskriften er let og rimelig hurtig.

Du skal bruge:

1 dåse kondenseret mælk
1,5 dl sødmælk
450 gram rørsukker
115 gram smør.
Og noget smagsstof, i dette tilfælde bruget jeg engelske lakridspulver fra apoteket ca. 4-5 tsk fulde

bland alt sammen på nær smagsstofferne i en høj pande. rør rundt. Når det bobler røre du rundt hele tiden i 10 minutter.

Derefter skal det piskes godt. Jeg brugte betty-marie. 10 minutter skal der piskes og så tilsætter man smagen som jo også kan være chokolade:-)

hæld ud i en form ca. 20*20 cm som er dækket af bagepapir. Så skal skidet bare køle af og skæres i stykker som så kan nydes. Jeg skal helt klart lave nogle med kaffe senere idag.

For mig er de bare helt rigtige. Og som en kollega skrev i en sms efter jeg havde efterladt et par stykker til ham på hans kontor plads:

"Hold nu kæft, de smager jo fulstændig som Shake tyggegumme. Høj klasse"
Går jeg ud fra at de er godtaget.

Prøv dem.
De hvide til venstre er med hvis chokolade, men helt ærligt syntes jeg de var lidt for søde.

Og som nogen af jer nok ved "vandt" jeg retten til at læse den her bog af Christian W.Jensen og sidenhen lave min Bogstafet.

Bogsatfetten startede ved Birthe og endte derefter ved Ditte hvor den så endte ved mig.
Lige på er jeg i mindten af bogen og den er virkelig god. Jeg har en tendens til at sluge de bøger jeg læser meget hurtigt. Men Jeg har for et stykke tid siden bestemt at jeg kun må læse om aftenen i sengen for ellers går det bar for hurtigt. Og faktisk har min mand brokket sig over jeg går for tidligt i seng fordi jeg vil ned og læse..

Nå men der går nok lige et par dage inden den er klar til at komme videre, men hold lige øje herinde hvis du kunne tækne dig at læse Christians bog.

Kommentarer

 1. Det er da sjovt, jeg så det også, og tænkte fuldstændig det samme - LAKRIDS! Jeg ELSKER også lakrids. Det skal prøves her til Jul tror jeg. Tak for tippet.

  SvarSlet
 2. Hej Doborah. Og jeg kan godt sige dig de er gode. Så det er bare at komme igang. Lige nu står der en Kaffe fudge og køler af ude på trappen.

  Heidi

  SvarSlet
 3. Den må jeg da prøve! Har et par fudgeopskrifter, som jeg skal afprøve ved lejlighed, og denne her ser god ud :-)

  SvarSlet
 4. Piskeriset: du kan godt komme igang. De er virkelig gode.

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…