Gå videre til hovedindholdet

Fudge, Uhm. og så lidt om en Bog:-)

Den anden dag så jeg at lone landmand havde lavet Fudge. Og der noget jeg elsker så er det Fudge. Problemet er bare at jeg aldrig rigtig har fundet den perfekte opskrift på fudge.

MEN DET HAR JEG NU.

 Det er vist ikke gået nogen forbi at jeg er vild med lakrids. Så min fudge skulle selvfølgelig være med Lakrids.
 Blød og lækker er den. Og faktisk vil jeg mene den har godt af at lige stå og "tørre" lidt i en dags tid inden man sætter tænderne i den.

Opskriften er let og rimelig hurtig.

Du skal bruge:

1 dåse kondenseret mælk
1,5 dl sødmælk
450 gram rørsukker
115 gram smør.
Og noget smagsstof, i dette tilfælde bruget jeg engelske lakridspulver fra apoteket ca. 4-5 tsk fulde

bland alt sammen på nær smagsstofferne i en høj pande. rør rundt. Når det bobler røre du rundt hele tiden i 10 minutter.

Derefter skal det piskes godt. Jeg brugte betty-marie. 10 minutter skal der piskes og så tilsætter man smagen som jo også kan være chokolade:-)

hæld ud i en form ca. 20*20 cm som er dækket af bagepapir. Så skal skidet bare køle af og skæres i stykker som så kan nydes. Jeg skal helt klart lave nogle med kaffe senere idag.

For mig er de bare helt rigtige. Og som en kollega skrev i en sms efter jeg havde efterladt et par stykker til ham på hans kontor plads:

"Hold nu kæft, de smager jo fulstændig som Shake tyggegumme. Høj klasse"
Går jeg ud fra at de er godtaget.

Prøv dem.
De hvide til venstre er med hvis chokolade, men helt ærligt syntes jeg de var lidt for søde.

Og som nogen af jer nok ved "vandt" jeg retten til at læse den her bog af Christian W.Jensen og sidenhen lave min Bogstafet.

Bogsatfetten startede ved Birthe og endte derefter ved Ditte hvor den så endte ved mig.
Lige på er jeg i mindten af bogen og den er virkelig god. Jeg har en tendens til at sluge de bøger jeg læser meget hurtigt. Men Jeg har for et stykke tid siden bestemt at jeg kun må læse om aftenen i sengen for ellers går det bar for hurtigt. Og faktisk har min mand brokket sig over jeg går for tidligt i seng fordi jeg vil ned og læse..

Nå men der går nok lige et par dage inden den er klar til at komme videre, men hold lige øje herinde hvis du kunne tækne dig at læse Christians bog.

Kommentarer

  1. Det er da sjovt, jeg så det også, og tænkte fuldstændig det samme - LAKRIDS! Jeg ELSKER også lakrids. Det skal prøves her til Jul tror jeg. Tak for tippet.

    SvarSlet
  2. Hej Doborah. Og jeg kan godt sige dig de er gode. Så det er bare at komme igang. Lige nu står der en Kaffe fudge og køler af ude på trappen.

    Heidi

    SvarSlet
  3. Den må jeg da prøve! Har et par fudgeopskrifter, som jeg skal afprøve ved lejlighed, og denne her ser god ud :-)

    SvarSlet
  4. Piskeriset: du kan godt komme igang. De er virkelig gode.

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. Lakrids siruppen er købt i

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore