Gå videre til hovedindholdet

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt....

Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?

 Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.
 Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup
 Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.
 Og vupti, har man de her enormt lækre stykker
 Tæt på!

Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids.
Lakrids siruppen er købt i Salling og stammer fra Johan Bülow. Det er smådyrt men monster lækkert.

Enjoy

Kommentarer

  1. Jeg kan ikke lide lakrids, men de er altså rigtig flotte og ser super lækre ud :)

    SvarSlet
  2. Aj line... ALLE kan lide lakrids. eller hvad?

    Nå men tak for ord og forid du kiggede forbi.

    Heidi

    SvarSlet
  3. Hold nu op, dem kunne du da godt lige ha' lavet inden du kom i fredags ;-)

    Hvor ser de lækre ud. Jeg må nok "ofre" mig og købe noget af hans lakridssirup, for jeg bliver da nødt til at lave dem....

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  4. Jamen Birthe, jeg kom med originalerne tildig. Dem fra Salling. Men dem er er rigtig gode

    kh

    Heidi

    SvarSlet
  5. I know - har ikke engang spist dem endnu - men de her ser altså virkelig lækre ud :-D

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  6. Hmm... mine smagte alt for meget af marcipan :-( mvh Tine

    SvarSlet
  7. Det er altid en god ide at smage på marcipanmassen. Jeg personligt god lide en ret stærk smag af lakrids og synes Johan Bülow lakridspulver og sirup giver den bedste smag. Hvilken brugte du

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore