mandag den 24. januar 2011

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt....

Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?

 Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.
 Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup
 Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.
 Og vupti, har man de her enormt lækre stykker
 Tæt på!

Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids.
Lakrids siruppen er købt i Salling og stammer fra Johan Bülow. Det er smådyrt men monster lækkert.

Enjoy

7 kommentarer:

  1. Jeg kan ikke lide lakrids, men de er altså rigtig flotte og ser super lækre ud :)

    SvarSlet
  2. Aj line... ALLE kan lide lakrids. eller hvad?

    Nå men tak for ord og forid du kiggede forbi.

    Heidi

    SvarSlet
  3. Hold nu op, dem kunne du da godt lige ha' lavet inden du kom i fredags ;-)

    Hvor ser de lækre ud. Jeg må nok "ofre" mig og købe noget af hans lakridssirup, for jeg bliver da nødt til at lave dem....

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  4. Jamen Birthe, jeg kom med originalerne tildig. Dem fra Salling. Men dem er er rigtig gode

    kh

    Heidi

    SvarSlet
  5. I know - har ikke engang spist dem endnu - men de her ser altså virkelig lækre ud :-D

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  6. Hmm... mine smagte alt for meget af marcipan :-( mvh Tine

    SvarSlet
  7. Det er altid en god ide at smage på marcipanmassen. Jeg personligt god lide en ret stærk smag af lakrids og synes Johan Bülow lakridspulver og sirup giver den bedste smag. Hvilken brugte du

    SvarSlet