Gå videre til hovedindholdet

Ovnstegt bornholmer med svin under skindet.


Igår fik vi den her lækre bornholmer hane som havde fået lidt tørsaltet bacon under skindet. Er du svimmer den smagte godt.
 Den blev tørret af, og så lavede jeg en tunnel under skindet på hver side af brystbenet. Ligeså gjorde jeg med lårene så der snoede sig et stykke lækkert princip bacon om hvert lår. Bornholmeren fik 1 time og 10 minutter ved 190 grader.
 Betty-Marie kom på arbejde sammen med mit råkostjern som jeg fik i fødselsdagsgave sidste år. Jeg rev 1 lille rødkål og 2 gulerødder groft og tilsatte så saften fra 2 appelsiner, 1 citron og et par spsk solbærsyltetøj
 Lige endnu et billedet af den lækre hane. Han blev drysset med groft maldon salt, peber og så fik han lige lidt smør.
 Det gør skindet sprødt og superlækkert.
Aftenens tallerken, med kogte gulerødder, kartofler og rødkåls salaten. Jeg lettede lige på skindet så man kan ane baconen. Saucen lavede jeg af væden fra hanen, lidt fløde og kulør.

Jeg vil igen godt lige gøre opmærksom på min konkurrence. Lige nu er der kun 1 som har tilmeldt sig. Jeg syntes selv at præmien er ret god og så er det noget man får glæde af helt ind i det nye år. Og hvis man ikke ønsker sig chilier er der også en anden gave hvis man heller vil overraskes med noget helt andet.

Så kom nu lige ind i kampen, jeg kan jo se at i er derude:-)

Ellers kan jeg fortælle at hundebabyen har det meget bedre og hun elsker stadig sin dyrlæge. Måske jeg elsker vores dyrlæge lidt mere.

Kommentarer

 1. Wow, hvor ser den lækker ud :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Godt at høre hundebabyen har fået det bedre. Din konkurrence lyder godt, og jeg elsker chili, men jeg har en tendens til at slå vores grønne planter i lejligheden ihjel ;-)

  SvarSlet
 3. Det var vildt lækkert kan jeg godt sige dig Birthe.

  Kh
  Heidi

  SvarSlet
 4. Ja det er skønt at babyhunden har det bedre. Altså der er jo en anden mulighed endat få chilifrø:-) Der er jo også en overraskelse pakke man kan vælge istedet for frø. Og det er ikke noget man skal holde liv i...

  KH

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…