Gå videre til hovedindholdet

Ovnstegt bornholmer med svin under skindet.


Igår fik vi den her lækre bornholmer hane som havde fået lidt tørsaltet bacon under skindet. Er du svimmer den smagte godt.
 Den blev tørret af, og så lavede jeg en tunnel under skindet på hver side af brystbenet. Ligeså gjorde jeg med lårene så der snoede sig et stykke lækkert princip bacon om hvert lår. Bornholmeren fik 1 time og 10 minutter ved 190 grader.
 Betty-Marie kom på arbejde sammen med mit råkostjern som jeg fik i fødselsdagsgave sidste år. Jeg rev 1 lille rødkål og 2 gulerødder groft og tilsatte så saften fra 2 appelsiner, 1 citron og et par spsk solbærsyltetøj
 Lige endnu et billedet af den lækre hane. Han blev drysset med groft maldon salt, peber og så fik han lige lidt smør.
 Det gør skindet sprødt og superlækkert.
Aftenens tallerken, med kogte gulerødder, kartofler og rødkåls salaten. Jeg lettede lige på skindet så man kan ane baconen. Saucen lavede jeg af væden fra hanen, lidt fløde og kulør.

Jeg vil igen godt lige gøre opmærksom på min konkurrence. Lige nu er der kun 1 som har tilmeldt sig. Jeg syntes selv at præmien er ret god og så er det noget man får glæde af helt ind i det nye år. Og hvis man ikke ønsker sig chilier er der også en anden gave hvis man heller vil overraskes med noget helt andet.

Så kom nu lige ind i kampen, jeg kan jo se at i er derude:-)

Ellers kan jeg fortælle at hundebabyen har det meget bedre og hun elsker stadig sin dyrlæge. Måske jeg elsker vores dyrlæge lidt mere.

Kommentarer

  1. Wow, hvor ser den lækker ud :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Godt at høre hundebabyen har fået det bedre. Din konkurrence lyder godt, og jeg elsker chili, men jeg har en tendens til at slå vores grønne planter i lejligheden ihjel ;-)

    SvarSlet
  3. Det var vildt lækkert kan jeg godt sige dig Birthe.

    Kh
    Heidi

    SvarSlet
  4. Ja det er skønt at babyhunden har det bedre. Altså der er jo en anden mulighed endat få chilifrø:-) Der er jo også en overraskelse pakke man kan vælge istedet for frø. Og det er ikke noget man skal holde liv i...

    KH

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B