Gå videre til hovedindholdet

Ovnstegt bornholmer med svin under skindet.


Igår fik vi den her lækre bornholmer hane som havde fået lidt tørsaltet bacon under skindet. Er du svimmer den smagte godt.
 Den blev tørret af, og så lavede jeg en tunnel under skindet på hver side af brystbenet. Ligeså gjorde jeg med lårene så der snoede sig et stykke lækkert princip bacon om hvert lår. Bornholmeren fik 1 time og 10 minutter ved 190 grader.
 Betty-Marie kom på arbejde sammen med mit råkostjern som jeg fik i fødselsdagsgave sidste år. Jeg rev 1 lille rødkål og 2 gulerødder groft og tilsatte så saften fra 2 appelsiner, 1 citron og et par spsk solbærsyltetøj
 Lige endnu et billedet af den lækre hane. Han blev drysset med groft maldon salt, peber og så fik han lige lidt smør.
 Det gør skindet sprødt og superlækkert.
Aftenens tallerken, med kogte gulerødder, kartofler og rødkåls salaten. Jeg lettede lige på skindet så man kan ane baconen. Saucen lavede jeg af væden fra hanen, lidt fløde og kulør.

Jeg vil igen godt lige gøre opmærksom på min konkurrence. Lige nu er der kun 1 som har tilmeldt sig. Jeg syntes selv at præmien er ret god og så er det noget man får glæde af helt ind i det nye år. Og hvis man ikke ønsker sig chilier er der også en anden gave hvis man heller vil overraskes med noget helt andet.

Så kom nu lige ind i kampen, jeg kan jo se at i er derude:-)

Ellers kan jeg fortælle at hundebabyen har det meget bedre og hun elsker stadig sin dyrlæge. Måske jeg elsker vores dyrlæge lidt mere.

Kommentarer

 1. Wow, hvor ser den lækker ud :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Godt at høre hundebabyen har fået det bedre. Din konkurrence lyder godt, og jeg elsker chili, men jeg har en tendens til at slå vores grønne planter i lejligheden ihjel ;-)

  SvarSlet
 3. Det var vildt lækkert kan jeg godt sige dig Birthe.

  Kh
  Heidi

  SvarSlet
 4. Ja det er skønt at babyhunden har det bedre. Altså der er jo en anden mulighed endat få chilifrø:-) Der er jo også en overraskelse pakke man kan vælge istedet for frø. Og det er ikke noget man skal holde liv i...

  KH

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.