søndag den 22. januar 2012

Savner Sommer


Ja, jeg savner sommer. Det betyder tid med familien, lange dage ved stranden i løkken, gåture med hundebarnet og masser af tid til at lave god mad. I sommer var vi i Spanien hvor vi have lejet privat hus af nogle danskere. Jeg var egentligt ret skeptisk, mest af alt fordi jeg tit syntes at udlejningshuse ikke er ret hyggelige fordi de der udlejer ikke vil bruge tid på at gøre det hyggeligt fordi de "bare"udlejer det. Men alt blev gjort til skamme. Der var så hyggeligt. Nå men for tiden får jeg ikke rigtig lavet så meget spændene mad. Så i må nøjes med at drømme jer tilbage til sommer, sol og varme sammen med mig.


 Ældstebarnet spiser muslinger på tagterrassen i Spanien
 Det gør yngstebarnet sørme også.
 Foran en borg. Man fornemmer ligesom min iver for at komme ind og se borge...
 I poolen en halv sen eftermiddags time.
 Røgede rejer og laks i sommerhuset i løkken.
 Så er det rejetid.
 Uhh, det er godt.
Lige der oppe bag klitten ligger Vesterhavet.

Men inden det bliver sommer og sommerferietid, skal jeg igen til Afrika. Det er jo altid skønt at sådan rejse med sit arbejde. Men det er altså også meget hårdt arbejde. Da vi var i Brasilien i december, knoklede vi hårdt fra morgen til aften. Og jeg er sikker på at turen til Afrika mindst bliver ligeså hård.
Vi skal til Hammanskraal som ligger lidt nord for Pretoria. her er hvad www.sa-venues.com selv skriver om byen!

Roughly 30 minutes from Pretoria, virtually on the border with the North West Province, the little town of Hammanskraal lies just off the N1 - the R101 runs directly through it. It’s not a particularly pretty town by any one’s standards. Its neglect is a direct result of its being one of the previously disadvantaged areas that suffered most under the marginalisation of apartheid. This shouldn’t deter a visit to Hammanskraal, however, as there are a number of opportunities to stay in accommodation within the townships in Hammanskraal and to experience the warmth and hospitality for which South Africa’s country regions are so famous.

eller på dansk kan man sige følgenden:

Det er ikke en særlig smuk by. Dens omsorgssvigt er et direkte resultat af at det er en af ​​de tidligere ugunstigt stilledeområder, der led mest under marginalisering af apartheid. 

Det er virkelig en trist by. Vi bor lige uden for byen, i et kommende big 5 reservat som hedder Dinokeng.
Reservatet er rimeligt nyt og siden vi var der sidst er der både kommet elefanter og løver. De har leoparder, gnu, sjakaler, flodheste, giraffer og en masse andre dyr jeg ikke lige kan huske. Jeg ved ikke om i ved det, men faktisk har der aldrig været så mange dyr i sydafrika, de er tilført for at skaffe turister. Forskellen på reservater og safariparker er rimelig simple. I safariparker fodre man dyrene, altså det er en slags zoo. I Reservater klare dyrene sig selv.Man kan mene om det hvad man vil men det giver arbejde til mange. Og det er der brug for.

Vi bor som sagt inde i reservatet på en gamelodge. Som virkelig er lækker. Og meget over standarten hvad vi normalt bor i når vi rejser.

Så i slutningen af marts drager jeg igen af sted til varme afrika. Igen for at arbejde med Giraffer. I kan se lidt mere her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar