I aftes fik vi Svine culotte med fad kartofler og tomatsalat og gulerodssalat. Det var faktisk et tilfælde at jeg sidste sommer købet en svine culotte, For nomalt spiser vi ikke ret meget svinekød. Men faktisk er jeg blevet ret glad for den udskæring. Den er let at håndtere, og superlet at krydre så der kommer masser af smag. Jeg lavede en tomatsalat hvor halvdelen blev dækket med lidt løg,(manden er ikke til rå løg) dressingen blev kørt på min nye Bamixér af
1 del olie
1/2 del eddike
1 tsk sennep
1 tsk ahornsirup
salt og peber
3 gulerødder, groftrevet
saften af 1 citron
1 dl vand
et par spsk sukker
Bland citron, vand og sukker sammen og hæld over gulerødder.
Culotten, blev smurt med fintrevet hvidløg, steakmix fra santa maria og lidt salt. Den kom i ovnen ved 200 grader varmluft og stegetermometret blev sat til 74 grader.
Kartoflerne blev skrællede og skåret i skiver på Betty-Marie. Jeg kogte dem let i saltet vand.
Lagde dem lagvis med en gedeostrulle, hvidløg, salt og peber imellem. Fløde blev hældt over.
De kom i ovnen sammen med svinet i ca en time.
Det var superlækker aftensmad til billige penge. Som faldt i god jord hele vejen rundt.
Kommentarer
Send en kommentar