Gå videre til hovedindholdet

Svine Culotte med fad kartofler, tomatsalat og gulerodssalat

I aftes fik vi Svine culotte med fad kartofler og tomatsalat og gulerodssalat. Det var faktisk et tilfælde at jeg sidste sommer købet en svine culotte, For nomalt spiser vi ikke ret meget svinekød. Men faktisk er jeg blevet ret glad for den udskæring. Den er let at håndtere, og superlet at krydre så der kommer masser af smag. Jeg lavede en tomatsalat hvor halvdelen blev dækket med lidt løg,(manden er ikke til rå løg) dressingen blev kørt på min nye Bamixér af 
1 del olie
1/2 del eddike
1 tsk sennep
1 tsk ahornsirup
salt og peber

 Gulerodssalaten er ungernes favorit, den blev lavet af

3 gulerødder, groftrevet
saften af 1 citron
1 dl vand
et par spsk sukker
Bland citron, vand og sukker sammen og hæld over gulerødder.
 Culotten, blev smurt med fintrevet hvidløg, steakmix fra santa maria og lidt salt. Den kom i ovnen ved 200 grader varmluft og stegetermometret blev sat til 74 grader.

 Kartoflerne blev skrællede og skåret i skiver på Betty-Marie. Jeg kogte dem let i saltet vand.
 Lagde dem lagvis med en gedeostrulle, hvidløg, salt og peber imellem. Fløde blev hældt over.
De kom i ovnen sammen med svinet i ca en time.

Det var superlækker aftensmad til billige penge. Som faldt i god jord hele vejen rundt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.