Gå videre til hovedindholdet

Oksemørbrad med Let hjemmelavet Bearnaise Sauce og konkurrencen

Som nævnt tidligere, har vi haft mulighed for at købe oksemørbrad, oksefilet og oksehøjreb til billige penge. Og for et par dage siden hvor manden og jeg var alene hjemme. Fandt jeg den her lækre oksemørbrad frem. Vægten sagde 980 gram smør mørt kød....  Kødet fik salt og peber og kom på panden til en let bruning. Derefter kom det i ovnen (normalt ville jeg smide sådan et stykke kød på grillen, men ak og ve. Vi var løbet tør for grillkul) ved 200 grader varmluft. Det fik et stegetermometer i og det blev sat til 54 grader. Jeg elsker mit kød rødt. Og når stegetermometret bipper kommer kødet ud og hvile i en 10-15 minutter og så stiger graderne let til 60. 
Og til sådan et lækkert stykke kød skal man jo have en hjemmelavet Bearnaise sauce. Jeg syntes tit at diverse bearnaise saucer er svære og tit sker det for mig at de ikke rigtig lykkedes.
Her er mit bud på en lækker forholdsvis nem bearnaise sauce.

8 spsk esdragon eddike koges ind med
2 skalotte løg i fine tern
Tag af varmen og køl let. 
Tilsæt 4 æggeblommer og rør.

Herefter tilsætter jeg 140 gram koldt smør i tern et par tern af gangen mens jeg røre. Når de første tern er opløst, sætter jeg igen gryden over varmen på laveste blus og tilsætter hele tiden lidt mere smør. 
Så tilsætter jeg 

1-2 tsk esdragon frisk eller tørret alt efter hvad jeg har.
Og så røre jeg ellers rundt. Når saucen skal serveres skruer jeg lige op for blusset og varmer det igennem uden det koger.... 

Denne dag bød kødet sig til med Asparges kartofler og et par gulerødder. 

Bagefter var vi i biffen og se drive som simpelthen er en fantastisk film. Jeg var faktisk noget bekymret for om den nu var så god som mange sagde. Men den var virkelig god. Hvis man kan huske Pusher, vil man kunne genkende meget af den i denne film. Det sjove var at den på en måde var lidt 80ér retro på en god måde. Ja lige fra måden teksten i starten af filmen var skrevet på til musikvalget i filmen. Herunder er der 
et sammenklip af filmen med en af sangende. Og det er altså ikke fordi der er specielt meget snak i den film. Ja faktisk tror jeg at Ryan Gosling måske har max 20 sætninger i hele filmen. Så hvis du ikke ved hvad du skal se i biffen, kan jeg kun anbefale dig at smutte ind og se DRIVE.

                                         


Ellers skal i huske min 1 års konkurrence som i kan deltage i lige her

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…