Gå videre til hovedindholdet

Oksemørbrad med Let hjemmelavet Bearnaise Sauce og konkurrencen

Som nævnt tidligere, har vi haft mulighed for at købe oksemørbrad, oksefilet og oksehøjreb til billige penge. Og for et par dage siden hvor manden og jeg var alene hjemme. Fandt jeg den her lækre oksemørbrad frem. Vægten sagde 980 gram smør mørt kød....  Kødet fik salt og peber og kom på panden til en let bruning. Derefter kom det i ovnen (normalt ville jeg smide sådan et stykke kød på grillen, men ak og ve. Vi var løbet tør for grillkul) ved 200 grader varmluft. Det fik et stegetermometer i og det blev sat til 54 grader. Jeg elsker mit kød rødt. Og når stegetermometret bipper kommer kødet ud og hvile i en 10-15 minutter og så stiger graderne let til 60. 
Og til sådan et lækkert stykke kød skal man jo have en hjemmelavet Bearnaise sauce. Jeg syntes tit at diverse bearnaise saucer er svære og tit sker det for mig at de ikke rigtig lykkedes.
Her er mit bud på en lækker forholdsvis nem bearnaise sauce.

8 spsk esdragon eddike koges ind med
2 skalotte løg i fine tern
Tag af varmen og køl let. 
Tilsæt 4 æggeblommer og rør.

Herefter tilsætter jeg 140 gram koldt smør i tern et par tern af gangen mens jeg røre. Når de første tern er opløst, sætter jeg igen gryden over varmen på laveste blus og tilsætter hele tiden lidt mere smør. 
Så tilsætter jeg 

1-2 tsk esdragon frisk eller tørret alt efter hvad jeg har.
Og så røre jeg ellers rundt. Når saucen skal serveres skruer jeg lige op for blusset og varmer det igennem uden det koger.... 

Denne dag bød kødet sig til med Asparges kartofler og et par gulerødder. 

Bagefter var vi i biffen og se drive som simpelthen er en fantastisk film. Jeg var faktisk noget bekymret for om den nu var så god som mange sagde. Men den var virkelig god. Hvis man kan huske Pusher, vil man kunne genkende meget af den i denne film. Det sjove var at den på en måde var lidt 80ér retro på en god måde. Ja lige fra måden teksten i starten af filmen var skrevet på til musikvalget i filmen. Herunder er der 
et sammenklip af filmen med en af sangende. Og det er altså ikke fordi der er specielt meget snak i den film. Ja faktisk tror jeg at Ryan Gosling måske har max 20 sætninger i hele filmen. Så hvis du ikke ved hvad du skal se i biffen, kan jeg kun anbefale dig at smutte ind og se DRIVE.

                                         


Ellers skal i huske min 1 års konkurrence som i kan deltage i lige her

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...