Oksemørbrad med Let hjemmelavet Bearnaise Sauce og konkurrencen

Som nævnt tidligere, har vi haft mulighed for at købe oksemørbrad, oksefilet og oksehøjreb til billige penge. Og for et par dage siden hvor manden og jeg var alene hjemme. Fandt jeg den her lækre oksemørbrad frem. Vægten sagde 980 gram smør mørt kød....  Kødet fik salt og peber og kom på panden til en let bruning. Derefter kom det i ovnen (normalt ville jeg smide sådan et stykke kød på grillen, men ak og ve. Vi var løbet tør for grillkul) ved 200 grader varmluft. Det fik et stegetermometer i og det blev sat til 54 grader. Jeg elsker mit kød rødt. Og når stegetermometret bipper kommer kødet ud og hvile i en 10-15 minutter og så stiger graderne let til 60. 
Og til sådan et lækkert stykke kød skal man jo have en hjemmelavet Bearnaise sauce. Jeg syntes tit at diverse bearnaise saucer er svære og tit sker det for mig at de ikke rigtig lykkedes.
Her er mit bud på en lækker forholdsvis nem bearnaise sauce.

8 spsk esdragon eddike koges ind med
2 skalotte løg i fine tern
Tag af varmen og køl let. 
Tilsæt 4 æggeblommer og rør.

Herefter tilsætter jeg 140 gram koldt smør i tern et par tern af gangen mens jeg røre. Når de første tern er opløst, sætter jeg igen gryden over varmen på laveste blus og tilsætter hele tiden lidt mere smør. 
Så tilsætter jeg 

1-2 tsk esdragon frisk eller tørret alt efter hvad jeg har.
Og så røre jeg ellers rundt. Når saucen skal serveres skruer jeg lige op for blusset og varmer det igennem uden det koger.... 

Denne dag bød kødet sig til med Asparges kartofler og et par gulerødder. 

Bagefter var vi i biffen og se drive som simpelthen er en fantastisk film. Jeg var faktisk noget bekymret for om den nu var så god som mange sagde. Men den var virkelig god. Hvis man kan huske Pusher, vil man kunne genkende meget af den i denne film. Det sjove var at den på en måde var lidt 80ér retro på en god måde. Ja lige fra måden teksten i starten af filmen var skrevet på til musikvalget i filmen. Herunder er der 
et sammenklip af filmen med en af sangende. Og det er altså ikke fordi der er specielt meget snak i den film. Ja faktisk tror jeg at Ryan Gosling måske har max 20 sætninger i hele filmen. Så hvis du ikke ved hvad du skal se i biffen, kan jeg kun anbefale dig at smutte ind og se DRIVE.

                                         


Ellers skal i huske min 1 års konkurrence som i kan deltage i lige her

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg