Gå videre til hovedindholdet

Regnvejrsdag er lig med Engelske luksus scones

Altså sådan et vejr det er idag, indbyder ikke til meget andet end lune engelske scones med en form for clotted cream. Nå ja og så en god kop the.

Jeg har opskriften fra Rikke Holm´s bog varm på brød og  lun på boller. Jeg har dog ændret  lidt på den.


Du skal bruge

300 gram mel
150 gram mandel mel
1/2 tsk salt
125 gram smør
2 æg
1/2 dl fløde
1 dl mælk
50 gram sukker
Kornene af en halv stang vanilje.

Bland alle de tørre ingredienser sammen tilsæt derefter det kolde smør i tern samt æg. Ælt let sammen og derefter hældes mælk og fløde i lidt af gangen.
Rul dejen ud i cm. 2 cm. tykkelse og tryk så ca 5 cm store "boller" ud med et glas.

Man kan selvfølgelig vælge at kun bruge almindelig mel, men jeg syntes bare mandel melet gør noget godt for de her scones.

Læg på en bageplade og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Jeg har sommetider købt Clotted cream i netbutikker og har hørt at man kan købe det i dk nu. Men har altså ikke fundet det. Derfor laver jeg en anden variant som også er rigtig god.

120 gram mascarpone
kornene af en vanilje stang
1,5 spsk sukker
2 dl fløde pisket til skum.

Det hele røres sammen  og stilles koldt indtil det skal spises.

Husk at putte syltetøj ovenpå.

Husk nu på min konkurrence her, det ser ud til det bliver let at vinde noget:-)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…