Gå videre til hovedindholdet

Søndagshygge hindbærsnitte med kokos top.

Jeg sad den anden dag og kiggede nogle af mine gamle kageopskrifter igennem. Og så faldt jeg over den her hindbærsnitte som ikke rigtig er en hindbærsnitte, men en blanding mellem hindbærsnitte og kokos makroner.
Opskriften er som følgende:

Bund:
130 gram smør
100 gram rørsukker(jeg brugte mørk)
125 gram mel
1 tsk bagepulver
2 æggeblommer
Fyld:
200 gram hindbærsyltetøj(jeg brugte det uden kerner)
1 æg
100 gram rørsukker(jeg brugte lyst)
100 gram kokos

 Mel, sukker, bagepulver og smør æltets hurtig sammen.
 Tilsæt æggeblommer og samle dejen. Tryk ud i en form ca 20*30 cm. min er 25*25 cm.
 Bag i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 minutter, til den er gylden.
 Put nu syltetøj ovenpå. Rør æg, sukker og kokos sammen og fordel over syltetøjet. Man kan evt. putte lidt chokolade, nødder eller hvad man nu lige lyster mellem syltetøj og kokos låg.
 Bag i 20 minutter. Og så kommer det svære. KØL af inden der smages
Kagen er fantastisk let og lækker at lave. Jeg puttede lidt chokolade i min. Men jeg har før med stor succes puttet nødder, hvid chokolade og friske hindbær i også.

Det er lige sådan en kage man skal hygge sig med søndag aften. Eller også kan man gemme den en dags tid, det bliver den ikke dårligere af.

Som i kan se leger jeg lidt med billederne. Så de har ændret farve og fået ramme. Nu må vi se hvor jeg ender:-)

Husk nu konkurrencen

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.