Gå videre til hovedindholdet

Olivado opskriftskonkurrence, Lakse carpaccio med blød rygeost crem

Ja jeg er også med, så håber i synes om mine opskrifter:-)

Først vil jeg sige at jeg i snart et års tid har brugt avokado olie. Grunden er simpel. Jeg kan ikke så godt lide smagen af oliven olie... Og så er avokadoolie smækfyldt med e vitaminer som er super sunde.

Nu til opskriften

Du skal bruge

200 gram laksefilet, jeg købte et stykke beregnet til sushi ved min fiskemand(husk det skal have været frosset i mindst 24 timer)

Det skæres i 3-5 mm tykke skiver dryppes med citronsaft og avokado olie, drysses med peber og salt.

Så skal du lave en nogenlunde normal basilikum pesto af

1 stor hundfuld friske basilikum blade
50 gram ristede pinjekerner
1 fed hvidløg
140 gram god parmasan ost.
1 dl avokado olie

Det hele blendes godt med en stavblender til en fin ensartet masse.

Herefter røre du ca. 150 gram rygeost uden kommen med halvdelen af pestoen.

Jeg valgte at lave nogle rugbrøds croutons  for at give den fede laks og den friske creme lidt modspil. Og det synes jeg selv gav det sidset pift.

Rugbrød skæres i grove tern vendes i avokado olie og komme i en 200 grader varm ovn indtil de er sprøde. ca. 10 min.

Anret laksen med lidt baby salat, hæld lidt af den den rene pesto over, drys med rugbrøds croutons og en klat rygeostcreme.

Hvis jeg selv skal sige det, smager det vanvittig godt.

Og hvis du synes kan du stemme her.

Kommentarer

  1. Hvor er det SMUKT og det lyder super lækkert! Den skal vinde :-D

    SvarSlet
  2. Tak søde Birthe, jeg synes også den fungere rigtig godt. men men med mine få læsere kan jeg nok kun drømme.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B