Gå videre til hovedindholdet

Oksemørbrad med Let hjemmelavet Bearnaise Sauce og konkurrencen

Som nævnt tidligere, har vi haft mulighed for at købe oksemørbrad, oksefilet og oksehøjreb til billige penge. Og for et par dage siden hvor manden og jeg var alene hjemme. Fandt jeg den her lækre oksemørbrad frem. Vægten sagde 980 gram smør mørt kød....  Kødet fik salt og peber og kom på panden til en let bruning. Derefter kom det i ovnen (normalt ville jeg smide sådan et stykke kød på grillen, men ak og ve. Vi var løbet tør for grillkul) ved 200 grader varmluft. Det fik et stegetermometer i og det blev sat til 54 grader. Jeg elsker mit kød rødt. Og når stegetermometret bipper kommer kødet ud og hvile i en 10-15 minutter og så stiger graderne let til 60. 
Og til sådan et lækkert stykke kød skal man jo have en hjemmelavet Bearnaise sauce. Jeg syntes tit at diverse bearnaise saucer er svære og tit sker det for mig at de ikke rigtig lykkedes.
Her er mit bud på en lækker forholdsvis nem bearnaise sauce.

8 spsk esdragon eddike koges ind med
2 skalotte løg i fine tern
Tag af varmen og køl let. 
Tilsæt 4 æggeblommer og rør.

Herefter tilsætter jeg 140 gram koldt smør i tern et par tern af gangen mens jeg røre. Når de første tern er opløst, sætter jeg igen gryden over varmen på laveste blus og tilsætter hele tiden lidt mere smør. 
Så tilsætter jeg 

1-2 tsk esdragon frisk eller tørret alt efter hvad jeg har.
Og så røre jeg ellers rundt. Når saucen skal serveres skruer jeg lige op for blusset og varmer det igennem uden det koger.... 

Denne dag bød kødet sig til med Asparges kartofler og et par gulerødder. 

Bagefter var vi i biffen og se drive som simpelthen er en fantastisk film. Jeg var faktisk noget bekymret for om den nu var så god som mange sagde. Men den var virkelig god. Hvis man kan huske Pusher, vil man kunne genkende meget af den i denne film. Det sjove var at den på en måde var lidt 80ér retro på en god måde. Ja lige fra måden teksten i starten af filmen var skrevet på til musikvalget i filmen. Herunder er der 
et sammenklip af filmen med en af sangende. Og det er altså ikke fordi der er specielt meget snak i den film. Ja faktisk tror jeg at Ryan Gosling måske har max 20 sætninger i hele filmen. Så hvis du ikke ved hvad du skal se i biffen, kan jeg kun anbefale dig at smutte ind og se DRIVE.

                                         


Ellers skal i huske min 1 års konkurrence som i kan deltage i lige her

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B