fredag den 17. februar 2012

lækker æble gastrik

Uhh, igår var i "madklub" kan faktisk ikke huske om jeg har fortalt om det før. Vi er 4 hold venner(ja det er vi blevet) som i tidernes morgen blev enige om at skiftes til at lave mad til hinanden. I starten var det mest fordi det var praktisk. Vores børn gik til svømning sammen, det lå på et dumt tidspunkt med hensyn til aftensmad. Så aftalte vi at vi skiftedes til at lave mad, så maden var klar når ungerne var færdige med svømning. Vores børn er for længst stoppet med svømning. Men vi har stadig madklub en gang om ugen. Hvilket er skønt.

Og igår fik vi en superlækker ret, som jeg helt sikkert har tænkt mig at lave i fremtiden. Men det der ligesom fangede mig var den æble gastrik som blev puttet i saucen...

Det har jeg aldrig hørt om før. Men hold nu op hvor det bare gav sødt, syrligt og en lille smule bitter smag til saucen.. Det var virkelig lækkert.

Gastrik kan bruges til at give smag til saucer og gryderetter. Og det er jo ret fedt at man så kan spare på fløde mm.

Jeg fik selvfølgelig opskriften og den skal i da også have.

 Og den er så simpel og giver så meget smag.

Du skal bruge:
5 dl æble eddike
400 gram sukker
Smelt sukker til karamel og lad det tage farve, tilsæt eddike og kog ind til en sirup. Sørg for at det ikke koger for meget ind. Da du så bare ender op med en stor karamel. Og sørg for at den er lidt tyk flydene.

Og prøv så lige at smide en skefuld i den næste sauce du laver. Det giver lige det ekstra. Og jeg har ladet mig fortælle at din egen gastrik kan stå på køkkenbordet i det uendelige. Der findes selvfølgelig varianter som skal på køl.

Jeg skoldede mine glas og skyllede dem i vodka inden jeg hældte min gastrik over.

2 kommentarer:

 1. Tak for opskriften - har en dyrt indkøbt flaske stående, og har tænkt at det måtte jeg da kunne lave selv ... men er så kommet fra det igen.

  Kan du angive nogenlunde hvor lang tid du lod det koge ind?

  Mvh LaCucinaNada

  SvarSlet
 2. Jeg vil tro at jeg kogte det i 15-20 minutter. det skal være sådan så du tager en ske ned i det. og så trækker den op og så kan du trække en finger hen over bagsiden og der så er et spor fra fingren. så det skal være rimeligt tykt.

  Og tak fordi du kiggede forbi, det er vist første gang du lægger en besked. Tak for det.

  Heidi

  SvarSlet