Gå videre til hovedindholdet

lækker æble gastrik

Uhh, igår var i "madklub" kan faktisk ikke huske om jeg har fortalt om det før. Vi er 4 hold venner(ja det er vi blevet) som i tidernes morgen blev enige om at skiftes til at lave mad til hinanden. I starten var det mest fordi det var praktisk. Vores børn gik til svømning sammen, det lå på et dumt tidspunkt med hensyn til aftensmad. Så aftalte vi at vi skiftedes til at lave mad, så maden var klar når ungerne var færdige med svømning. Vores børn er for længst stoppet med svømning. Men vi har stadig madklub en gang om ugen. Hvilket er skønt.

Og igår fik vi en superlækker ret, som jeg helt sikkert har tænkt mig at lave i fremtiden. Men det der ligesom fangede mig var den æble gastrik som blev puttet i saucen...

Det har jeg aldrig hørt om før. Men hold nu op hvor det bare gav sødt, syrligt og en lille smule bitter smag til saucen.. Det var virkelig lækkert.

Gastrik kan bruges til at give smag til saucer og gryderetter. Og det er jo ret fedt at man så kan spare på fløde mm.

Jeg fik selvfølgelig opskriften og den skal i da også have.

 Og den er så simpel og giver så meget smag.

Du skal bruge:
5 dl æble eddike
400 gram sukker
Smelt sukker til karamel og lad det tage farve, tilsæt eddike og kog ind til en sirup. Sørg for at det ikke koger for meget ind. Da du så bare ender op med en stor karamel. Og sørg for at den er lidt tyk flydene.

Og prøv så lige at smide en skefuld i den næste sauce du laver. Det giver lige det ekstra. Og jeg har ladet mig fortælle at din egen gastrik kan stå på køkkenbordet i det uendelige. Der findes selvfølgelig varianter som skal på køl.

Jeg skoldede mine glas og skyllede dem i vodka inden jeg hældte min gastrik over.

Kommentarer

 1. Tak for opskriften - har en dyrt indkøbt flaske stående, og har tænkt at det måtte jeg da kunne lave selv ... men er så kommet fra det igen.

  Kan du angive nogenlunde hvor lang tid du lod det koge ind?

  Mvh LaCucinaNada

  SvarSlet
 2. Jeg vil tro at jeg kogte det i 15-20 minutter. det skal være sådan så du tager en ske ned i det. og så trækker den op og så kan du trække en finger hen over bagsiden og der så er et spor fra fingren. så det skal være rimeligt tykt.

  Og tak fordi du kiggede forbi, det er vist første gang du lægger en besked. Tak for det.

  Heidi

  SvarSlet
 3. Dr. Agbazara er en stor mand,denne læge hjælpe mig med at bringe tilbage til min kæreste, der bryder op med mig for et år siden med hans kraftfuld spell casting og i dag er hun tilbage tigger om at acceptere hende tilbage. så hvis du har brug for hans hjælp i et forhold eller ægteskab problemer kan kontakte ham på e-mail: ( agbazara@gmail.com ) eller WhatsApp ( +2348104102662 ). Og få løse dit problem som mig.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…