Gå videre til hovedindholdet

Homemade shawarma, med chili sauce til.

Den anden dag, fik jeg sådan lyst en en shawarma med den sauce som man får på mange shawarma steder. Altså sådan en lidt stærk en med chilie og tomat i.

Kødet marinederde jeg først i en nok ikke helt original opskrift. Men det smage virkelig lækkert.

500 gram oksekød i tynde strimler
6 spsk hvidvin
4 tsk olie
1/2 tsk allehånde
1 tsk spidskommen
peber
Salt
Chilipulver(jeg brugte chipotle)
saften af en 1/2 citron
1 fed hvidløg
1 løg i tynde skiver.

bland kødet i blandingen og lad det hvile i mindst 2 timer.

 Så kommer vi til den der lækre røde sauce som giver bid og smag til sådan en shawarma fætter..

1 ds tomat pure (400 gram)
1 håndfuld grønne eller  røde Jalapenos
1/2 flaske Linghams´s
1/2 spsk hvidløgspulve
1/2 spsk salt
1/2 spsk sukker
Neutral olie, jeg brugte raps olie.

Bland sammen, tilsæt olie lidt af gangen. Indtil du ikke kan røre mere olie i uden det lægger sig ovenpå saucen. Det skal bruges en del.

Saucen kan holde sig utrolig længe hvis det kommes på skoldede glas og man hælder olie henover saucen efter hver gang man har brugt af den.


Og Ja jeg ved godt det her er en wrap og det ikke lige er sådan en normal shawarma ser ud. Men Den her var vældig lækker og vi fik skam også noget yoghurt dressing til rør af neutral yoghurt, peber, revet agurt, hvidløg, salt og lidt hakket mynte.Kommentarer

  1. mums hjemmelavet fastfood er bare det bedste

    SvarSlet
  2. Det er det nemlig. Er ret så misundelig på din Kbh mad uge. Det gad jeg altså godt

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.