torsdag den 16. februar 2012

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset.

Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos"


Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.
4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver
4 løg i tynde skiver
2 spsk havsalt
peber
120 ml pernod
1 ds flåede øko tomater med saft
5 dl vand
2 dl fløde

svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-)

Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind.

så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter.

Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde)


Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes.
For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det lækre fantastiske-franske-pains-lancienne  brød i.

Brødene er nogle jeg laver tit. de smager helt igennem fantastisk og er faktisk ikke så svære at lave.

Suppen er virkelig lækker og supergod til forret.

2 kommentarer:

  1. Dejligt gensyn :-) Den er så lækker den suppe :-) Vist oprindeligt en Kille Enna opskrift !

    SvarSlet
  2. Ja den er virkelig lækker. Jeg har kun set den i forbindelse med til middag hos.

    SvarSlet