søndag den 19. februar 2012

Brunch, verdens bedste bananmufins, kartoffel/chorizo fad.

Idag har vi haft besøg af en af mandens gamle studie kamerater og hans kone. Det var første gang vi mødet hende og hun er helt igennem skøn. Tiden fløj afsted og vi hyggede os gevaldigt.

Jeg havde lavet et lækkert kartoffel/chorizo fad i ovnen med spejleæg til. At jeg så glemte at tage billede af det er jo efterhånden ved at være normalt for mig. Men det var virkelig lækkert og helt sikkert noget jeg vil lave igen. Ideen fandt jeg gennem Foodgawker.com men kan ikke rigtig finde opskriften derinde igen..

Men derfor skal i da ikke snydes for en virkelig lækre ret som jeg selv syntes er et god alternativ til baked beans og bacon.

Kartoffel/chorizo fad. til 4 personer.

900 gram små skrællede kartofler i tern
300 gram chorizo pølse, en stærk en som du slev kan skære i tykke skiver.
1 banan skarlotte løg skåret i ringe.
Chipotle pulver
Avocadoolie, eller hvad i nu er til.

Smid kartoflerne rundt i lidt chipotle pulver, olie og i et fad og så i ovnen ved 200 grader i små 10 minutter.
Imens steger du chorizopølsen let på panden så der kommer skorpe på.

Af med pølsestykkerne og så svitser du lige løgringene i olien fra pølsen. Kartoflerne tages ud af ovnen og vendes på panden med løg og pølsestykker.

Så smider du det i ovnen igen og giver det 15-20 minutter ved 150 grader. spejler et par æg på panden og lægger henover de færdige kartofler/pølser og servere.

Det er virkelig lækkert.
Derudover lavede jeg nogle helt fantastiske Banan/peanutbutter cupcakes med choko creme cheese topping.                                              Dem fik jeg billeder af:-)
 Opskriften er fra www.beckybakes.net Og jeg har ændret lidt på den. I får hvordan jeg har lavet dem her.

110 gram mel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt
113 gram blødt smør
115 gram sukker(jeg brugte rørsukker)
55 gram kvark
1 1/2 tsk vanilje essens
2 æg
2 bananer
80 gram peanutbutter
45 gram chokolade( jeg brugte 64% venezuela fra summerbird)

Bland de tørre ingredienser sammen. Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt kvark, vanilje essens og et æg af gange. Husk at piske godt mellem hvert æg.

Bland de tørre ingredienser i den våde masse. Tilsæt hakket chokolade , moset banan og peanutbutter, rør let sammen, der må gerne være små klumper af peanutbutter i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinforme. Ca 3 tsk fulde i hver.

Bag ved 180 grader i 20 minutter.

Frosting:

60 gram smør
220 gram flødeost(jeg brugte philidelphia)
30 gram kakao pulver
85 gram smeltet chokolade(igen brugte jeg summerbird 64 % venezuela)
300 gram flormelis

Bland flødeost, smør, cacao og det meste af flormelis, tilsæt det smeltede afkølede chokolade. Tilsæt derefter flormelis til konsistensen er passende.

Når kagerne er kolde, smøres de med frostingen og pyntes evt. med en skive banan.

Jeg bage dem igår og smagte dem der. Super lækre. Resten blev gemt i en pose på køkkenbordet. Jeg smurte dem så idag med frosting. Og de var lige så gode som igår.

Det er virkelig en superlækker lille cupcake. som bare spiller i smag. I skulle tage og prøve dem. Jeg ved de helt sikkert bliver et fast ritual herhjemme.

Ellers lavede jeg de her små lækre glas med græsk yoghurt med musli, blåbær, jordbær og lidt lækkert ahornsirup henover.
Imorgen starten hverdagen atter. Jeg har travlt fra morgenstunden med klargøring til div. operationer, besøg på skejby for at hente sterile vare og så lige opfølgning på turen til Afrika om ganske kort tid. Tilbage i trædemøllen...

Men jeg elsker det.


2 kommentarer:

  1. Det var virkeligt lækkert. Jeg var især vild med kartofler, chorizo mm. Det vil jeg gerne have hver søndag. Og så lige en dejlig frisk græsk yoghurt med friske bær og en cupcake og lidt mere kaffe at slutte af på - Det er verdens bedste brunch! Ulrich

    SvarSlet