Gå videre til hovedindholdet

Surdej fra Aurion, der blev til lækkert brød.

Den anden dag var jeg fordi en helsekost butik hvor jeg egentligt ledte efter Quorn. Det fandt jeg ikke, men derimod fandt jeg i køledisken et bæger med rugsurdej fra Aurion.
 Jeg kan ikke huse hvad det kostede. Men for mig som altid glemmer min surdej. Eller bare glemmer at lave den... Er det her altså et godt alternativ. Jeg besluttede mig dog hurtigt til at jeg skulle lave et brød med hvedemel i.

Jeg hældte 5 dl koldt vand i røremaskinen, hvis i ikke kender hende kan i kigge her.

derefter tilsatte jeg surdejen

og så kom jeg hvedemel i. Hvor meget ved jeg ikke. Men dejen var meget lind. 1 tsk.salt blev også tilsat. Så kørte den ellers på højeste hastighed i 14 minutter. Den var sej og elastisk.

Derefter fik den lov til at stå og hæve i en 4 timer.

Ovnen blev tændt på 200 grader varmluft. Bagestenen kom i ovnen. Og da det var varmt, blev dejen stille lagt derover. Inden jeg lukkede ovnen smed jeg lige 1 dl vand i bunden at ovnen i en bradepande.

Det fik 30 minutter og smagte skønt. Jeg har gemt en klat dej og håber jeg husker den til næste gang jeg skal bage.
Det var ret lækkert at dejen var forholdsvis "sur" og stadig var lavet på hvedemel.

Håber i har haft en skøn weekend.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…