Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede flødeboller med lakrids og hvid chokolade

Okay. 
Vi starter med en advarsel.
Hvis du kan lide hvid chokolade, lakrids, marcipan og flødeboller. 
Men ikke vil lave dem selv eller du er på kur. 
SKAL DU KIGGE VÆK NU.
Ok, du er her endnu, så ber du selv om foodporn.

Jeg startede med at blande et par tsk. fulde sød lakridssirup med en 1/2 pk marcipan. Så blev det rullet ud, i ca. 3-4 mm tykke runde stykker. Så bagte jeg dem i ovnen i små 5 min ved 200 grader. De blev sat til side og køle af.

 Jeg smeltede lidt mørk chokolade og blandede lidt kakao smør i for at gøre det mere tyndt. Derefter dyppede jeg marcipan skiveren i chokoladen og lagde igen til tørring.
 Fyldet blev lavet af Italiensk marengs lige som det topping jeg lavede på chokolade cupcakes den anden dag.

375 gram +25 gram sukker
130 gram vand
4,5 past. æggehvide
saften af en 1/2 citron.

Vand, citronsaft og de 375 gram sukker hældes i en gryde, kom et sukker termometer i(jeg brugte bare vores stegetermometer) rør ikke i det. Tænd for blusset og lad væsken blive 115 grader.

Imens sukkermassen står og varmer, pisker du æggehviderne med de 25 gram sukker. Når sukkermassen er varm hældes den i æggehvideblandingen i en tynd stråle mens der piskes. Pisk indtil massen er kold. Jeg delte mit fyld i 
2 og puttede 2 tsk. engelsk lakridspulver i den ene og kornene af 1 vanilje stang i den anden.
 De blev sprøjtet ud med en rund tylle. Er du svimmer det er svært at få dem ens og lige...
 Så blev de overtrukket med hvid og mørk chokolade, 4 af dem blev først overtrukket med mørk chokolade og så med hvid bagefter. Mest fordi jeg syntes at huske at have set et andet sted på en blog, at skummet kunne anes igennem den hvide chokolade. Det var nu ikke noget problem her.
 Og jeg skal ærligt indrømme at jeg var for doven til at gør det ved dem alle sammen. 
 Det sviner en del, men det er altså nemmest at hælde chokoladen hen over flødebollerne.
Og jeg nægter at høre at jeg ikke har tempereret min chokolade ordenligt.... Jeg hader, hader  at arbejde med chokolade. jeg lære det aldrig. Men ret skal være ret. De har et lækkert knæk men de har altså fået striber...
Og for lige at slutte af med de fine flødeboller med både mørk og hvid chokolade.

Smut så ud i køkkenet og lav en potion. De smager sindsygt godt og kan i den grad stå mål med summerbird. Men helt ærligt, måske forstår jeg nu hvorfor de er så dyre, de summerbird. For det er altså et stort arbejde. Men i den sidste ende er de det værd.

Kommentarer

 1. de ser også rigtig gode ud. God weekend, SS

  SvarSlet
 2. Det var sandelig også svært kun at spise 1.

  SvarSlet
 3. Kære Heidi

  Tak for en fed blog! Jeg er vild med denne opskrift!
  Lige nogle spørgsmål:
  Hvordan laver du den hvide chokolademasse til at komme ud over skummet? Er det bare smeltet hvid chokolade eller er der iblandet noget?
  Og et til: Kan det passe at sukkermassen til skummet skal være 115 grader varmt, når det blandes med æggemassen? Jeg forstiller mig, at det hele klapper sammen :-/

  Glæder mig til svar!

  SvarSlet
 4. Hej og undskyld mit sene svar..

  Jeg smelter bare hvid chokolade og putter så lidt kakaofedt i,som bare gør chokoladen lidt mere lind og lettere at arbejde med.

  Og ja det er rigtigt at sukkermassen skal bliver så varm. Den køler lidt af inden man pisker æggene i og der skal virkelig piskes til.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.