Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede flødeboller med lakrids og hvid chokolade

Okay. 
Vi starter med en advarsel.
Hvis du kan lide hvid chokolade, lakrids, marcipan og flødeboller. 
Men ikke vil lave dem selv eller du er på kur. 
SKAL DU KIGGE VÆK NU.
Ok, du er her endnu, så ber du selv om foodporn.

Jeg startede med at blande et par tsk. fulde sød lakridssirup med en 1/2 pk marcipan. Så blev det rullet ud, i ca. 3-4 mm tykke runde stykker. Så bagte jeg dem i ovnen i små 5 min ved 200 grader. De blev sat til side og køle af.

 Jeg smeltede lidt mørk chokolade og blandede lidt kakao smør i for at gøre det mere tyndt. Derefter dyppede jeg marcipan skiveren i chokoladen og lagde igen til tørring.
 Fyldet blev lavet af Italiensk marengs lige som det topping jeg lavede på chokolade cupcakes den anden dag.

375 gram +25 gram sukker
130 gram vand
4,5 past. æggehvide
saften af en 1/2 citron.

Vand, citronsaft og de 375 gram sukker hældes i en gryde, kom et sukker termometer i(jeg brugte bare vores stegetermometer) rør ikke i det. Tænd for blusset og lad væsken blive 115 grader.

Imens sukkermassen står og varmer, pisker du æggehviderne med de 25 gram sukker. Når sukkermassen er varm hældes den i æggehvideblandingen i en tynd stråle mens der piskes. Pisk indtil massen er kold. Jeg delte mit fyld i 
2 og puttede 2 tsk. engelsk lakridspulver i den ene og kornene af 1 vanilje stang i den anden.
 De blev sprøjtet ud med en rund tylle. Er du svimmer det er svært at få dem ens og lige...
 Så blev de overtrukket med hvid og mørk chokolade, 4 af dem blev først overtrukket med mørk chokolade og så med hvid bagefter. Mest fordi jeg syntes at huske at have set et andet sted på en blog, at skummet kunne anes igennem den hvide chokolade. Det var nu ikke noget problem her.
 Og jeg skal ærligt indrømme at jeg var for doven til at gør det ved dem alle sammen. 
 Det sviner en del, men det er altså nemmest at hælde chokoladen hen over flødebollerne.
Og jeg nægter at høre at jeg ikke har tempereret min chokolade ordenligt.... Jeg hader, hader  at arbejde med chokolade. jeg lære det aldrig. Men ret skal være ret. De har et lækkert knæk men de har altså fået striber...
Og for lige at slutte af med de fine flødeboller med både mørk og hvid chokolade.

Smut så ud i køkkenet og lav en potion. De smager sindsygt godt og kan i den grad stå mål med summerbird. Men helt ærligt, måske forstår jeg nu hvorfor de er så dyre, de summerbird. For det er altså et stort arbejde. Men i den sidste ende er de det værd.

Kommentarer

  1. de ser også rigtig gode ud. God weekend, SS

    SvarSlet
  2. Det var sandelig også svært kun at spise 1.

    SvarSlet
  3. Kære Heidi

    Tak for en fed blog! Jeg er vild med denne opskrift!
    Lige nogle spørgsmål:
    Hvordan laver du den hvide chokolademasse til at komme ud over skummet? Er det bare smeltet hvid chokolade eller er der iblandet noget?
    Og et til: Kan det passe at sukkermassen til skummet skal være 115 grader varmt, når det blandes med æggemassen? Jeg forstiller mig, at det hele klapper sammen :-/

    Glæder mig til svar!

    SvarSlet
  4. Hej og undskyld mit sene svar..

    Jeg smelter bare hvid chokolade og putter så lidt kakaofedt i,som bare gør chokoladen lidt mere lind og lettere at arbejde med.

    Og ja det er rigtigt at sukkermassen skal bliver så varm. Den køler lidt af inden man pisker æggene i og der skal virkelig piskes til.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...