lørdag den 24. marts 2012

Brownie med cheescake og hindbærskum.Okay. Vi er i fødselsdags weekenden over dem alle. 3 dages fødselsdag i vente. Først tager vi ud til svigermor og svigerfar. Her holder vi 3* fødseldag. For henholdsvis svigermor, fætter og yngstebarnet. Vi skal have kage med.

Igen måtte jeg forbi Line for der havde jeg set en opskrift jeg bare måtte prøve.

Så igår aftes da yngestbarnet og manden var taget i skole for at overnatte. Tog ældstebarnet og jeg ud og handle ind til Cheescake med brownie og hindbær skum.
For faktisk er det sådan at kagen skal laves dagen i forvejen. Og det er jo noget jeg kan lide.

Man starter med at lave en Brownie af
200 gram Mørk chokolade
200 gram smør
250 gram sukker
3 æg
100 gram hvedemel

Smelt chokoladen
Pisk smør og sukker godt, tilsæt 1 æg af gangen piske godt imellem hvert æg. Rør melet i og til sidst tilsætter du den smeltede chokolade. Dejen fordeles i en springfor som er smurt med smør og drysset med mel. Jeg tilsatte lidt af mit ny indkøbte Marble miníns med butterfinger chips i. Dejen kommes i springformen og
 Så laver du Cheescake fyldet af 
400 gram flødeost
150 gram flormelis
kornene af 1 stang vanilje
2 æg
Pisk flødeost, flormelis og vanilje sammen og pisk æggene i et af gangen. Så smøre du ostemassen oven på brownie dejen og knalder det i ovnen ved 170 grader i ca 40 minutter. 
Den skal være lidt blød i midten. når du tager den ud.
 Så skal dergøres klar til hindbærskummet.
200 gram frosne hindbær
100 gram sukker
2 blade husblas
4 dl piskefløde.

Kog hindbær og sukker op, blend eller pisk det sammen. Udblød husblas i koldt vand. Put den udblødte husblas i den varme hindbær. Køl af indtil dagen efter.
 Når du så er klar til at skulle servere kagen. blander du 4 dl piskefløde og hindbær massen og pisker det stift. Pynt med friske hindbær og smeltet chokolade. 
 Sandelig om jeg ikke har fået prøvet mine muffinsforme fra coolstuff.dk af også. Idet vi jo skal holde pigefødselsdag. Yngstebarnet havde bestilt de kopkager som jeg lavede den anden dag. Dog uden hindbær curd.

Kagen kom som sagt med til fødselsdag og der kom et lille stykke med tilbage. Jeg skyndte mig at ringe til bedstevennen/bedsteveninden og bede dem komme og hente resten. Ellers havde jeg spist det selv. Det er virkelig en fantastisk kage.
 Og så slipper i ikke for at se min skønne far. Han kom hjem til os for at samle min julegave i fredags. Og se nu hvor hurtig han er.
 Jeg syntes helt ærligt Jeg er verdens heldigste pige(jo man er altid en pige i ens fars øjne, også selvom man er 36 år)
 Man må sige jeg er rimelig heldig at have sådan en frisk far som gide komme og samle drivhus, selvom der ikke er nogen der har tid til at hjælpe. Han måtte godt nok sande at han behøvede hjælp til at sætte glas i. Så i morgen når de 15 piger er smuttet hjem kommer han og min mor forbi for igen at give en hånd med drivhuset.

4 kommentarer:

 1. Sikke dog en lækker kage, den må da vist helt sikkert prøves og hvor ser den også flot ud på billedet. Tillykke med drivhuset også:-)Hvor har du købt de der "marble minis" henne?

  Kh Sara

  SvarSlet
 2. Hej Sara
  min fejl, jeg glemte vist at få sat et link ind. de er købt her http://www.AmericanSweets.co.uk/

  Men faktisk syntes ikke jeg kunne finde dem da jeg var derinde igår. Men mon ikke de får nye vare løbenden.

  Og tak fordi du kiggede forbi.

  Heidi

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare en super flot kage, den ser så lækker ud :)

  SvarSlet
 4. Mange tak. Den er altså også virkelig god. Og ikke specielt svær at lave. Tak for din kommentar:-)

  Heidi

  SvarSlet