Lidt om chili og tomater

Jeg har nævnt et par gange at jeg er glad for at så chili. I julegave fik jeg, forkælet som jeg er et lækkert drivhus. Det har vi så været ved at sætte op. Dog med et par små problemer... For da drivhus soklen var samlet og støbt, og vi begyndte at samle drivhuset. Kunne vi konstatere at soklen var blevet sendt i et nummer større en drivhuset. Gode råd var dyre. For nu stod soklen der jo. Støbt.
Heldigvis var firmaet meget søde at sende os et nummer større drivhus.Men det ar jo betydet at drivhuset ikke er samlet endnu. Og mine små plantespire vokser hurtigt under det kunstige lys i klæderen.
 Egentligt skulle i blot se de her sjove potter man kan købe så man kan gro tomater på hovedet(de er købt i jem og fiks) Men man aner lige drivhus soklen udenfor. Tomaten er en Hill Billy 
 Og igen en omvendt tomat, her er det Black from Tula som hænger i vinduet. Det skulle give et større udbytte og tomaten skulle have det bedre sådan. I potterne er der Basilikum "lemon" og Persille "Forrest Green"
 Så kommer vi til vores Kælder. Og som det ses, har vi billiardbord, dart og i det hele taget rimelig meget hyggelig bodega. Lige pt. er det dog de små planter der nyder godt af den.
 Hernede står de nemlig lunt og med lækre kunstige solstråler. Og der er en grund til de står hernede. For ellers ville vi være indhyldet i et pink lys.
 Og som det fremgår, har jeg rigtig mange små planter. Ja faktisk ser vi på 57 små nye planter.
 Fordelt på 
2 agurker, Armenian Yard Long
20 forskellige  tomater, 
Orange zebra, Matt´s Wild Cherry, Wild goldy, Amana OrangeBlack CherryBlack TruffleBlack from TulaHill Billy, Incas Hf1, Ananas Tomat, Sweet Cassady, Coustral, Tess´s Land Race, Green Zebra, Tiger Tomat, Saint Lucie, White Currant, Gul Kirsebær, Cherise Cherry og Rød kirsebær. Nogle er købt i danmark og paris. Andre er byttet forskellig steder på nettet.

22 forskellige chilier.
Hot Chocolate habanero(fra sidset år), Twiligth(fra sidste år), Peruvian Purple(fra sidste år), Tonga Orange, Habanero Dulce,  Hungarian Hot WaxAji BenitoAnaheim, Cveta Hot, Citron Chili, Orange Rocoto, Santa Fe GrandePurple JalapeñoBishops CrownChocolate Scotch Bonnet, Sweet Banana Pepper, Tears Of Fire, Orange sød snack peber, Jalapeno, Buttet mild, Fish og Habanero ukendt.
 Som i kan se har jeg haft lidt svært ved at styre mig. Og faktisk er det sådan at Chilier kan overvintre og det har jeg så gjort med 3 planter fra sidste år. De står nu i vindueskarmen og hygger sig. 
Og sørme om der ikke allerede er blomst i dem. Chilier skal sås tidligt for at man får glæde af dem til sommer. Mine små chilier er er plantet i slutningen af december. Tomaterne er sået i slut februar og det samme med agurkerne. Det er så lige tidligt nok for dem, for de vokser som ukrudt og hvis det drivhus ikke snart er færdigt, ja så kan vi bare klatre fra kælder til 1 sal i vores agurker...

Så som i nok kan regne ud så er drivhuset fyldt op inden det endnu er samlet. Men jeg syntes faktisk det er ret sjovt at sådan selv følge sine planter fra frø til stor planter hvor man selv kan hente friske tomater og chilier.

Jeg havde for et par år siden en tomatplante som jeg fik i mors dags gave som holdt os med tomater hele sommeren.

Er der nogen af jer der der dyrker noget selv?

Kommentarer

  1. Vi er også skudt i chili :) har flere sorter end jeg kan tælle. Vi er på den årlige chili festival hos Bjarnes Frø og du skal checke ud facebook gruppen Danske chili entusiaster :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg