Braiseret Nakkekam med øl, chorizo og æble

Så kunne jeg ikke holde mig tilbage længere. Den ret vi fik ved et vennepar for ikke så længe siden. Hvor jeg straks gik hjem og lavede æble gastrik. Så igår var der tilbud på den lækreste øko nakkekam på 2 kg til 100 kr.

Derfor røg der også den her lækre (ja ok, der røg faktisk 2 med i kurven) chorizo pøsler fra superbrugsen. Jeg har ikke set dem før. Men de smager fantastisk de har en ekstra sweet og en ekstra hot udgave. Det her er den ekstra hotte. Og så hot er den ikke. Ungerne kunne sagtens spise den.
 Du skal bruge:

2 kg nakkekam
2 æbler
200 gram chorizo
5 stilke rosenmarin
4 fed hvidløg
1 stort løg
1 mørk øl
salt og peber
citronsaft
og æble gastrik.(Meyer laver en men den jeg laver smager bedre og er superlet at lave)
 Start med at stege chorizopølsen så den får sprøde kanter, tag dem op. Skær nakkekammen over på langs, steg stykkerne godt af, så de får en god stegeskorpe. Tag kødet op, svits løg, hvidløg æble og rosenmarin i det olie der er tilbage fra chorizopølsen og stegen.
 Læg nu pølsestykkerne og kødet i igen. Hæld øl, citronsaft og salt og peber over, Samt 2 spsk gastrik.
 Lad stå og simre i et par timer, tag kødet og pølserne op. Si skyen og hæld tilbage i gryden. Kog ind og jævn med lidt maizena hvis du gerne vil have skyen til at blive lidt tyk. Smag til med mere gastrik, salt og peber. Skær kødet i skiver og læg tilbage i gryden sammen med skyen.
 Man kan med fordel riste et par æbler i lidt olie og tilsætte lidt gastrik og servere det som tilbehør.
 Igår fik vi jordskokker i skiver som var stegt i ovnen.
Ungerne fik lov til at smage den her nye Heinz tomat ketchup med karry. Som de søde Heinz folk havde sendt til mig. De var begge vilde med den lidt stærke smag. Og jeg måtte da også lige smage. Og kan kun give dem ret i at det virkelig er en god Karry ketchup. Nu behøver vi ikke at smutte over grænsen for at købe god karry ketchup mere. Jeg er sikker på den kan bruges til mange andre ting end pølser. Men mon ikke jeg får prøvet det at snart.

Kommentarer

 1. Tak for inspirationen mht. æblegastrik - den er lavet her også, dog med lidt andre mål (og med lidt problemer undervejs), men jeg kan allerede smage at det bliver en succes!

  SvarSlet
 2. Det var godt. Jeg syntes ellers det var ganske let at få lavet. har dog hørt om andre der stod med en hård masse da det blev koldt...

  Du bør prøve den her opskrift. den er virkelig lækker.

  Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Problemet var mere at sukkeret var enormt lang tid om at smelte, og til sidst var det blevet helt brunt i midten af gryden, uden at det hele egentlig var smeltet ordentligt. Da jeg så puttede eddiken i, blev en del af sukkeret karamelhårdt og ville ikke smelte igen, så jeg endte med at fiske de hårde klumper op og putte nyt sukker i, som så kunne smelte normalt. Det gav måske ikke den helt rigtige smag, men den smager stadig godt, og konsistensen er fin nok (jeg bruger tricket med at sætte en tallerken i fryseren, hælde lidt på den og sætte i køleskab. Så får man en god ide om hvordan den bliver i glasset/flasken).

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg