Gå videre til hovedindholdet

Ovnbagt sejfilet med tomat og fitness nudler og lige lidt om dyr..


Aftensmaden i dag stod på ovnbagt sejfilet med tomater, peberfrugt og rødløg i et ildfast fad der var smurt i lidt olie. krydret med salt og peber. 
 Jeg lavede en tomatsauce af en dåse flåede tomater med løg, tilsatte en Santa fe grande chili fra drivhuset. Blendede det da det var varmt og tilsatte lidt krydderi i form af chipotle peber, salt og peber. 
 Så fik jeg taget hul på de der fitness nudler som jeg købte ved bodystore.dk. De lå lige i vand lidt og blev så skyllet godt og så smidt over i tomatsauce og fik lov til at simre med. De smager i sig ikke af noget i sig selv. Overhovedet. Men når de får lov til at ligge i en go krydret sauce og suge smag.
Så har jeg ellers hygget mig med en Coca Cola zero med citronskiver i. Det gør bare en cola så meget bedre. Faktisk er min favorit cola light, faktisk Pepsi light.
Men man kan jo kun får pepsi max som jeg bare slet ikke kan li i danmark. Så på ferien blev der drukket pepsi light og nydt det.

Nå ja så lovede jeg jo at lige give en update på hvad jeg fik byttet mig til af dyr igår:-)
Følgende kom hjem i bogreolen:-)

4 stk P. Machalla
Jeg har en i forvejen, henden kalder vi Shelob herhjemme, Hun er et grådigt monster og Grunden til jeg så byttede mig til 4 stk. til af hendes slags er vel egentlig at jeg håber der er en han imellem. Hanner og hunner ser slet ikke ens ud. Som i kan se på de billeder herunder.
Hunnen er den Lidt kedelige brune til venstre og hannen er ham den smukke til højre. Jeg synes nu ikke helt billedet giver hunnen ret. For i real live er hun faktisk også fin.
Sådan her ser hun nemlig ud oppefra:-)

Derudover kom der 2 H. Lividum hjem. Det er slings(det vil siger små babyer)
Og lige nu ser de således ud.
 Kedelig lille og brun, Og for det ikke skal være løgn, så er det en tunnelgraver, hvilket så betyder den graver sig ned så man ikke rigtig kan se den. MEN SE NU HER
Sådan ser de ud som voksne:-) Dog tror jeg de bliver solgt videre på Eksotiske insekters Århus messe hvor jeg og en god ven har bord. Så hvis du er nysgerrig for at se alle os tosser der er vilde med diverse kryb og kravl så synes jeg du skulle dukke op ved århus firma sport den 24 august.

Der kom også en lille B. Vagans hjem som ser således ud
 Igen er den ikke helt ud farvet. Men jeg synes nu stadig den er ret fin.

I voksen udgave ser den sådan her ud.

Ellers har jeg været i drivhuset og alt vokser og gror.
 Min vin går helt amok. Hvilket er fantastisk. Den laver de mest fantastiske blå druer. Og de er sikkert klar til at blive spise efter den 7 september:-)
 Det er første gang jeg forsøger mig med vandmeloner, ikke almindelig vandmeloner men dem her som hedder Moon and star. 
Og min stikkelsbærbusk er også i fuld gang med at sætte fine frugter:-)

Nå tilbage til søndagen.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.