Gå videre til hovedindholdet

Det var de der bønner vi kom fra



Jeg havde kigget lidt på louisa lorang´s opskrift på Chokoladekage med sorte bønner..

Men eftersom der er både smør og sukker i, er det jo ikke lige en option..

Så var det jeg tænkte at jeg da kunne prøve mig frem selv.

Og det må siges at have lykkedes mig ret godt. Ja altså jeg har jo ikke smagt Louisa´s kage men kun min egen. Og den er saft susme rigtig go...

Du skal bruge

100 g kogte sorte bønner. (køb dem evl. på dåse så de ikke skal ligge i blød)

50 g sukrin, kan købes her
50 g sukrin gold, kan købes her
100 g smeltet chokolade sødet med stevia. Kan købes i de fleste helsekostbutikker.
kornene af en 1/2 stang vanilje
1 nip salt
50 g chokolade protein pulver, som denne
20 gram affedtet kakao
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
4 æggehvider
1 æg

Blend bønner til forholdsvis fin mos, jeg kan godt li der er lidt klumper i. Det giver lækker struktur til dejen.
derefter blandes alle ingredienserne sammen.

ovnen sættes på 185 grader og så er det ret vigtigt at bruge silikone muffin forme.(ellers hænger de fast)
Jeg vejede dejen af så der var 50 gram i hver form.
Bages ved 185 grader i ca. 25 min..

For så er det jo ret let at fortælle at næringsindholdet pr. muffin er følgenden

135 kcal
12 g protein
9 g kulhydrat
5 g fedt.

De smager latterligt godt når de lige kommer ud af ovnen. Som i virkelig godt.
Faktisk er de så gode at mine fødselsdags gæster får dem senere idag;-)

Men først står den på fællestræning og posering med en gruppe fra facebook i skanderborg. Så skal jeg ellers skynde mig hjem til de ventene gæster. Og gaver

Kommentarer

  1. Hej anonym.

    Heldigvis står det dig frit for at prøve opskriften.

    Hilsen heidi

    SvarSlet
  2. Det ser lækker ud ,den opskrift skal da prøves ;-)

    SvarSlet
  3. Hej Marianne

    Jeg kan love dig de smager møjgodt. og man ikke kan smage de er sunde..

    heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.