Gå videre til hovedindholdet

Det var de der bønner vi kom fra



Jeg havde kigget lidt på louisa lorang´s opskrift på Chokoladekage med sorte bønner..

Men eftersom der er både smør og sukker i, er det jo ikke lige en option..

Så var det jeg tænkte at jeg da kunne prøve mig frem selv.

Og det må siges at have lykkedes mig ret godt. Ja altså jeg har jo ikke smagt Louisa´s kage men kun min egen. Og den er saft susme rigtig go...

Du skal bruge

100 g kogte sorte bønner. (køb dem evl. på dåse så de ikke skal ligge i blød)

50 g sukrin, kan købes her
50 g sukrin gold, kan købes her
100 g smeltet chokolade sødet med stevia. Kan købes i de fleste helsekostbutikker.
kornene af en 1/2 stang vanilje
1 nip salt
50 g chokolade protein pulver, som denne
20 gram affedtet kakao
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
4 æggehvider
1 æg

Blend bønner til forholdsvis fin mos, jeg kan godt li der er lidt klumper i. Det giver lækker struktur til dejen.
derefter blandes alle ingredienserne sammen.

ovnen sættes på 185 grader og så er det ret vigtigt at bruge silikone muffin forme.(ellers hænger de fast)
Jeg vejede dejen af så der var 50 gram i hver form.
Bages ved 185 grader i ca. 25 min..

For så er det jo ret let at fortælle at næringsindholdet pr. muffin er følgenden

135 kcal
12 g protein
9 g kulhydrat
5 g fedt.

De smager latterligt godt når de lige kommer ud af ovnen. Som i virkelig godt.
Faktisk er de så gode at mine fødselsdags gæster får dem senere idag;-)

Men først står den på fællestræning og posering med en gruppe fra facebook i skanderborg. Så skal jeg ellers skynde mig hjem til de ventene gæster. Og gaver

Kommentarer

  1. Hej anonym.

    Heldigvis står det dig frit for at prøve opskriften.

    Hilsen heidi

    SvarSlet
  2. Det ser lækker ud ,den opskrift skal da prøves ;-)

    SvarSlet
  3. Hej Marianne

    Jeg kan love dig de smager møjgodt. og man ikke kan smage de er sunde..

    heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B