Gå videre til hovedindholdet

Det var de der bønner vi kom fra



Jeg havde kigget lidt på louisa lorang´s opskrift på Chokoladekage med sorte bønner..

Men eftersom der er både smør og sukker i, er det jo ikke lige en option..

Så var det jeg tænkte at jeg da kunne prøve mig frem selv.

Og det må siges at have lykkedes mig ret godt. Ja altså jeg har jo ikke smagt Louisa´s kage men kun min egen. Og den er saft susme rigtig go...

Du skal bruge

100 g kogte sorte bønner. (køb dem evl. på dåse så de ikke skal ligge i blød)

50 g sukrin, kan købes her
50 g sukrin gold, kan købes her
100 g smeltet chokolade sødet med stevia. Kan købes i de fleste helsekostbutikker.
kornene af en 1/2 stang vanilje
1 nip salt
50 g chokolade protein pulver, som denne
20 gram affedtet kakao
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
4 æggehvider
1 æg

Blend bønner til forholdsvis fin mos, jeg kan godt li der er lidt klumper i. Det giver lækker struktur til dejen.
derefter blandes alle ingredienserne sammen.

ovnen sættes på 185 grader og så er det ret vigtigt at bruge silikone muffin forme.(ellers hænger de fast)
Jeg vejede dejen af så der var 50 gram i hver form.
Bages ved 185 grader i ca. 25 min..

For så er det jo ret let at fortælle at næringsindholdet pr. muffin er følgenden

135 kcal
12 g protein
9 g kulhydrat
5 g fedt.

De smager latterligt godt når de lige kommer ud af ovnen. Som i virkelig godt.
Faktisk er de så gode at mine fødselsdags gæster får dem senere idag;-)

Men først står den på fællestræning og posering med en gruppe fra facebook i skanderborg. Så skal jeg ellers skynde mig hjem til de ventene gæster. Og gaver

Kommentarer

  1. Hej anonym.

    Heldigvis står det dig frit for at prøve opskriften.

    Hilsen heidi

    SvarSlet
  2. Det ser lækker ud ,den opskrift skal da prøves ;-)

    SvarSlet
  3. Hej Marianne

    Jeg kan love dig de smager møjgodt. og man ikke kan smage de er sunde..

    heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...