Gå videre til hovedindholdet

Herude hvor der ikke er ret meget at vælge imellem af take away..

Er der pludselig dukket et eksotisk sted frem.

Frem i oktobermørket dukkede orkide køkken frem. Og hold nu op jeg har savnet at kunne få andet end pizza, Mc donalds eller burger, herude på "landet".

 Så lige pludselig var der den her fine lille take away bar med Nord Thailandske retter. Indehaveren Lui Hougaard stammer fra nord Thailand hvor hendes mor sælger mad på et markede.
 Se lige det her skønne rullebord. Fyldt med lækre sager som Lui selv køber ind ugentligt. Det er meningen at der senere ud over mad også vil blive solgt Thailandske vare fra den lille butik.
 Alle billederne er lånt fra Orkide køkkens hjemmeside. Retten herover hedder  Pa naeng og smager afsindig godt.
 Ligeledes smager deres hjemmelavede forårsruller vildt godt. 4 stk for 25 kr...

Det er anden gang vi prøver mad fra Orkide køkken, og prisen er vældig gode. Vi fik 8 forårsruller, nudler med kylling, Pa naeng og en ret svinekød i rød karrysauce med ananas, div thailandske krydderier og kokosmælk og selvfølgelig ris og sød chili sauce for den nette sum af 224 kr.

Det er vist samme pris som hvis vi køre til mc donalds. Men sikkert noget sundere og meget mere spændene.

Så hvis i en dag er i skødstrup/løgten skulle i smutte forbi orkide køkken på grenåvej.

De har også en facebook hjemmeside hvor dagens retter bliver slået op. Som kan ses her
.

Kommentarer

 1. Uhmm, lyder lækkert, hvor ville jeg ønske vi havde noget lignende i min lille by :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Det kan jeg altså godt forst, Birthe. Det er virkelig lækkert.

  Knus

  Heidi

  SvarSlet
 3. Uha lækre sager :)


  Hilsen

  Lars
  http://www.mobilreparationer.dk/

  SvarSlet
 4. Hej Heidi,
  Mange tak for de fine ord og omtale! :-) Vi er også glade for at kunne tilbyde god Thailandsk mad til området omkring Løgten/Skødstrup!

  Til dem hvor det ikke er praktisk at købe mad hos os, fordi de f.eks. ikke bor i nærheden, så kan jeg fortælle at vi også leverer mad ud af huset til selskaber/fester. Ring til os (526 52 526) og aftal noget med min kone. Hun laver i øvrigt også dansk mad, hvis man ønsker at dække sig ind til et selskab.

  Vores hjemmeside er iøvrigt: http://www.orkidekoekken.dk og på facebook: http://www.facebook.com/orkidekoekken

  Vi ses!

  /Sten Hougaard

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.