Gå videre til hovedindholdet

Københavnertur med indlagt lækkerier:-)

I sidste uge skulle jeg til københavn for at hente nogle små fine hjorte mus. Og til de af jer som vælger at google den lille fætter, kan jeg fortælle at det er en mus som bære på en ret så led sygdom. Ikke at musene bliver syge. Men hvis et menneske bliver udsat for Hantavirus som det så fint hedder er dødelighenden omkring de 50%. De smitter via urin/fæses eller bid. Virusen er luftbåret for ligesom at gøre det lidt mere sjovt...
 Nå men heldigvis er mine 40 mus blevet tjekket meget grundigt og skulle ikke være syge! Dyrene skulle sendes fra usa mandag i sidste uge og ankomme onsdag morgen kl 7,20. Så jeg og en kollega drog afsted mod staden. I det øjeblik vi er kommet over broen, ringer de fra speditør firmaet for at fortælle at musenen ikke er med flyet. Og de i øvrigt ikke kan finde dem nogen steder? Jeg havde alligevel en aftale i kbh zoo så vi fortsatte og fik aftalt at vi tog en overnatning i kbh for hvem gider køre frem og tilbage 2 dage i træk. Ikke mig.

 Så det endte ud med at vi spiste frokost i Fields. Vi fik lækker sushi og så drog vi til magasin. Hvor de her lækre flødeboller var at finde. De er med en bund af marcipan og lakrids og skummet er også med lakrids. overtrukket med mørk og så hvid chokolade. De er kun i handlen i uge 42 og 43. Det vil sige at de ikke skulle være i butikkerne mere. Hvilket jeg personligt syntes er en skam. For de var fantastiske. De er selvfølgelig fra summerbird.
 Og på facebook, så jeg at Johan bulow havde åbnet en shop hvor de solgte lakrids stænger. Noget som ellers kun har været i tivoli. Jeg købte 3 stænger for 60 kr. Hvilket egentligt er lidt dyrt. 2 med sød lakrids og en med ingefær. Jeg har kun smagt den med sød lakrids. Den smager stærkt af rigtig lakrids. Men den er nu meget go.
 Det blev også til det nyeste skud på stammen, lakrids B sød lakrids overtrukket med hvid chokolade og med noget passions frugt pulver. Meget vanedannene.
Sidst men ikke mindst. Har jeg fået syltet min slangeagurk. Jeg ved ikke helt om jeg syntes det ser så pænt ud. Men Her er de så syltet efter en helt alm sylteopskrift.

7 dl eddike
200 gram flormelis
2 lauerbær blade
sorte peberkorn
1 dild skærm.

skær agurken i 4 cm. lange stykker, drysses med salt og lægges til at hvile et døgn. Skyl salten af og dræn vædsken fra.

Put agurkestykkerne i et skoldet og vodkaskyllet glas. hæld den kogenden lage over og luk beholderen.

Det giver en meget sprød slangeagurk som egentlig smager meget som en alm syltet agurk. Dog var min slangeagurk, nok lidt langt henne i modningen da den har store kerner. Jeg har gemt 3 stk og prøver at plante dem til sommer.

Kommentarer

  1. Det lyder da til at du har haft en rigtig god tur til København med masser af lækkerier. Det burde vi der bor der gøre noget oftere ;-) Og hvor er den dog sjov, den der slangeagurk!

    SvarSlet
  2. Hej Prinsesse Suh. dejligt du kigger forbi og lægger en kommetar. Ja men sådan er det vel altid. JEg burde vel også bruge århus noget mere. Men får det ligesom ikke rigtig gjort. Så er det godt at et par dage i kbh kan gøre at jeg føler jeg kommer lidt ud:-)

    SvarSlet
  3. Ja, det er lidt sjovt at man skal et andet sted hen, før man virkelig udforsker et sted... Århus er heller ikke så kedelig en by!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.