søndag den 23. oktober 2011

De franske små macrons

Jeg er jo frankofil i stor stil. Elsker Paris. Elsker, elsker elsker.

Hvert år når Min mor og jeg smutter til Paris, nyder vi altid de små lækre macrons. Især elsker jeg dem med Carmel bur sale. Jeg har aldrig begivet mig ud i at bage dem selv. Men man kan jo ende op med at "crave" dem så meget at man prøver.

Jeg kiggede lidt rundt på diverse blogs og fandt en opskrift her, som ikke lød alt for besværlig.

Jeg købte 1,5 kg mandelmel med hjem fra Paris da jeg var der i september. Dog er jeg bange for det er for groft. Ikke at det ser groft ud men jeg fik ligsom ikke rigtigt den glatte overflade.

Nå men opskriften er her

80 gram æggehvider
200 gram flormelis
20 gram sukker
100 gram mandelmel
15 gram kakao

Jeg startede med at stille æggehviderne ud i køkknet. De skal have sturetemperatur...

Så sigter man flormelis, mandlemel og kakao sammen. Hviderne piskes indtil de næsten er stive sukker komme i og de piskes helt stive. Fold mandelmel blandingen i hviderne, hæld i en sprøjtepose(ifølge opskriften hos Anne, skal man bruge en 11mm tylle. Det havde jeg ikke så jeg brugte bare sprøjteposens alm hul.

Lad dejen stå i ca 15 minutter inden de kommes i ovnen ved 160 grader i 12-15 minutter. Mine fik 15 minutter og var helt fantastiske. Lad dem hvile et par minutter inden de løsnes af bagepapiret.
 Den der si nederst på billedet er købt i paris for at par år siden, den er grovere i maskerne end min alm. si. Det kan let være det er derfor at de blev lidt grove i det.
 Mit hjembragte mandelmel, som ikke koster ret meget i et helt alm. supermarkede i paris. jeg gav 5 € for sådan en pakke.
 De våde Macrons inden de rammer ovnen
 Og jo de fik da lidt "fod" eller skørter om man vil. Men Helt ærligt er det jo ikke det der giver dem deres smag...
 Det her er helt klart de 2 fineste af mine macrons, de er fyldt med en chokolade creme af 70 ml varm fløde og 70 gram mørk chokolade som er smeltet sammen, nedkølet og pisket.
Her havde jeg ikke tålmodighed til at give æggehviderne sturetemperatur. Så ingen "fod" og krakelerede overflader. De smagte fantastisk og de her var med lakrids og hvid chokolade. Jeg siger jer de smagte godt.

Jeg udskiftede bare kakao med lakrids pulver og lavede en creme ligesom ovenfor med hvid chokolade i stedet for.

De blev serveret med Asti til et Terrarie Warming ved gode venne. De har været igang med at bygge det flotteste terrarie til deres smukke store konge boaer. De flyttede ind i torsdags. Det skulle selvfølgelig fejres.

2 kommentarer:

 1. Nøj, de ser lækre ud!!!

  Du er hermed blevvet trukket som vinderen af bogstafetten, så hvis du sender mig en mail med din adresse ti kaosimitkoekken@gmail.com, så vil jeg fluks sende dig bogen :-)

  SvarSlet
 2. Top nice. De er også rigtig lækre. Du skulle prøve at lave dem.

  sender dig fluks en mail.

  Heidi

  SvarSlet