Gå videre til hovedindholdet

De franske små macrons

Jeg er jo frankofil i stor stil. Elsker Paris. Elsker, elsker elsker.

Hvert år når Min mor og jeg smutter til Paris, nyder vi altid de små lækre macrons. Især elsker jeg dem med Carmel bur sale. Jeg har aldrig begivet mig ud i at bage dem selv. Men man kan jo ende op med at "crave" dem så meget at man prøver.

Jeg kiggede lidt rundt på diverse blogs og fandt en opskrift her, som ikke lød alt for besværlig.

Jeg købte 1,5 kg mandelmel med hjem fra Paris da jeg var der i september. Dog er jeg bange for det er for groft. Ikke at det ser groft ud men jeg fik ligsom ikke rigtigt den glatte overflade.

Nå men opskriften er her

80 gram æggehvider
200 gram flormelis
20 gram sukker
100 gram mandelmel
15 gram kakao

Jeg startede med at stille æggehviderne ud i køkknet. De skal have sturetemperatur...

Så sigter man flormelis, mandlemel og kakao sammen. Hviderne piskes indtil de næsten er stive sukker komme i og de piskes helt stive. Fold mandelmel blandingen i hviderne, hæld i en sprøjtepose(ifølge opskriften hos Anne, skal man bruge en 11mm tylle. Det havde jeg ikke så jeg brugte bare sprøjteposens alm hul.

Lad dejen stå i ca 15 minutter inden de kommes i ovnen ved 160 grader i 12-15 minutter. Mine fik 15 minutter og var helt fantastiske. Lad dem hvile et par minutter inden de løsnes af bagepapiret.
 Den der si nederst på billedet er købt i paris for at par år siden, den er grovere i maskerne end min alm. si. Det kan let være det er derfor at de blev lidt grove i det.
 Mit hjembragte mandelmel, som ikke koster ret meget i et helt alm. supermarkede i paris. jeg gav 5 € for sådan en pakke.
 De våde Macrons inden de rammer ovnen
 Og jo de fik da lidt "fod" eller skørter om man vil. Men Helt ærligt er det jo ikke det der giver dem deres smag...
 Det her er helt klart de 2 fineste af mine macrons, de er fyldt med en chokolade creme af 70 ml varm fløde og 70 gram mørk chokolade som er smeltet sammen, nedkølet og pisket.
Her havde jeg ikke tålmodighed til at give æggehviderne sturetemperatur. Så ingen "fod" og krakelerede overflader. De smagte fantastisk og de her var med lakrids og hvid chokolade. Jeg siger jer de smagte godt.

Jeg udskiftede bare kakao med lakrids pulver og lavede en creme ligesom ovenfor med hvid chokolade i stedet for.

De blev serveret med Asti til et Terrarie Warming ved gode venne. De har været igang med at bygge det flotteste terrarie til deres smukke store konge boaer. De flyttede ind i torsdags. Det skulle selvfølgelig fejres.

Kommentarer

 1. Nøj, de ser lækre ud!!!

  Du er hermed blevvet trukket som vinderen af bogstafetten, så hvis du sender mig en mail med din adresse ti kaosimitkoekken@gmail.com, så vil jeg fluks sende dig bogen :-)

  SvarSlet
 2. Top nice. De er også rigtig lækre. Du skulle prøve at lave dem.

  sender dig fluks en mail.

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…