Gå videre til hovedindholdet

Grønne jalapeños, er der nogen der vil være med

Ja, jeg plantede jo en del chili planter i Maj. Og udbyttet har været godt. Men ikke så godt. Og jeg har længe gået og tænkt på at sylte nogle grønne jalapeños, Og så var det jeg ringede til min grønthandler(aj, faktisk fik jeg min mor til at smutte ind til ham. de har nemlig butik lige ved siden af hinanden) Og han kan godt skaffe jalapeños hjem til mig. Men jeg skal købe mindst 2 kg. Og det er nok lige i overkanten hvis du spørger mig.

Så var det jeg tænkte på om der var nogen som var klar på at dele. De koster 100 kr for 1 kg.

smid en kommentar eller send mig en mail på heidimeldgaard@pc.dk hvis du kunne tænke dig at købe chilier:-)

De kan leveres i århus eller hele vejen ud af grenå vej til skødstrup.

Kommentarer

 1. jeg har let ingen ide om hvor meget så mange jalapeños fylder, men jeg vil gerne være med på omkring ½?

  SvarSlet
 2. Hej Pernille.

  Det lyder super. Kan du ikke lige smide mig en mail. Jeg regner med at bestille chilierne hjem snarest.

  Heidi

  SvarSlet
 3. Hej Heidi...

  Næste gang du bestiller Jalapenos må du gerne lige smide en mail... info@christianwjensen.com

  Så vil jeg godt aftage ½-1 kilo.. Har set flere spændende projekter, men stk.prisen i f.eks. bilka er sq lige voldsom nok i de mængder jeg skal bruge :D

  SvarSlet
 4. Hej Christian

  Jeg skal tænke på dig. Dog tror jeg der går en rum tid inden jeg går igang igen. Sådan 1,5 kg giver jo en del syltede chilier..

  ellers kan du kontakte din grønthandler, jeg gav 220 kr for 2 kg. og så meget fylder de ikke.

  Hilsen


  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.