Gå videre til hovedindholdet

Slangeagurker, kender i dem?

Ja manden/Gandalf stille sig til rådighed for at vise hvor stor sådan en fætter kan være...
 Men det er jo straks lidt sjovere at se forskellen på en slangeagurk og karla vovsen. Ja hun har bukser på.. Hun er i løbetid!
 Nå men sagen er den at jeg på arbejdet idag skulle over med nogle sommerfugle og sommerfugle larver til væksthuset i botanisk have. De kommer fra Jesperhus blomsterpark hvor jeg var oppe for en uges tid siden, og fik dem med tilbage. Jan som den ene gartner hedder som også er en god ven. Havde netop plukket en helt masse slangeagurker. Jeg har før smagt en rå en af slagsen, men gad egentligt godt prøve at sylte en. Jan gav mig modvilligt en agurk. Måske fordi jeg havde slået et par af hans fine planter halvt(læs: helt) ihjel imens jeg passede de der sommerfuglelarver.... Nå nok om det.
 Sådan nogle fætre skal udvandes med salt i et døgns tid. Så det er jeg så igang med. De er altså super flotte. Jeg gad godt at vores alm. agurker sådan ud. Min mand troede faktisk jeg havde været i en bolche butik og havde købt en hel stang bolche. Men agurken var altså også over 150 cm lang. Mere om det senere.
 Birthe havde lavet den her vildt lækre æblekage med marcipancreme den anden dag. Den måtte jeg også forsøge mig med. Og den skuffede bestemt ikke.

225 gram mel( jeg valgte at udskifte  75 gram mel med mandelmel fordi jeg godt kan lide den smag det giver)
1 1/2 spsk sukker
1/2 tsk salt
150 gram koldt smør i tern
1 1/2 spsk creme fraiche 38%

rør de tørre ingredienser med smørret, tilsæt creme fraichen og samle. Ifølge Birthe skal dejen hvile i køleskabet en halv time. Jeg havde orker ikke det der kolde dej, så jeg rullede den ud med det samme og lagde den på køl. Det virkede fint.

Marcipancreme:

4 1/2 æg( jeg brugte altså 5 æg da mine æg var meget små)
3 3/4 dl creme fraiche 38%
150 gram rørsukker(jeg brugte alm sukker)
150 gram marcipan
fintrevet skal af en øko citron.

Bland det hele godt sammen med en røremaskine.

4 æbler skrællet og skåret i både.

læg dejen i en tærteform, hæld marcipancremen i og læg æblerne i cirkler ovenpå. Drys med kanelsukker og grofthakkede mandler.

Lad bage ved 185 grader i ca. 50 minutter.(min fik 80 minutter før den var færdig)


 Det eneste jeg lavede anderledes var at jeg tilsatte et ekstra æg da mine æg var meget små. desuden brugte valgte jeg at noget af melen blev skiftet ud med mandelmel. Marcipancremen er næsten fromage agtig let og luftig med et strejf af citron. æblerne var egen avl fra haven.
Jeg er så heldig at være blevet udtrukket i den Bogstafet som Birthe satte igang og indtil videre har været forbi Kaos i mit køkken hvorfra jeg så er blevet udtrukket til at modtage bogen. Jeg er meget spændt på at komme igang med Bogen som lyder virkelig god. Men det høre i mere om senere når jeg har modtaget den.

Kommentarer

  1. TILLYKKE med at du skal læse bogen, håber at du vil kunne lide den :-)

    Den agurk ser godt nok spøjs ud, har aldrig set noget lignende. Hvordan smager sådan en fætter?? Spændt på at se hvad du får ud af den....

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja helt ærligt - hvordan smager sådan en? Og så bor de lige ved siden af mig helt uden jeg vidste de fandtes???? (Nyk. Mors)

    SvarSlet
  3. Jeg er dybt fascineret - sådan en størrelse har jeg ikke set før! Smager de som almindelige agurker?

    SvarSlet
  4. Birthe

    Tak. De smager næsten som en almindelig agurk. Jeg er ved at salte mine for at skulle sylte dem senere idag.

    Knus

    Heidi

    SvarSlet
  5. Gry, jamen de er næsten ligesom almindelige agurker. Hvad er det lige du bor ved siden af?

    dem jeg har hentet er hentet i århus botanisk have.

    Tak fordi du kiggede forbi.

    SvarSlet
  6. Piskeriset, Ja de er ret imponerende. smagen minder meget om en alm agurk.

    SvarSlet
  7. Hej Heidi
    Ser frem til at høre mere om bogstafetten og om hvad du synes om bogen :-)

    SvarSlet
  8. Hej joy of coffee

    Jeg er i fuld gang med bogen og skal lave et indlæg når bogen er færdig. Men kan allerde nu sige at den er go:-)

    Heidi

    SvarSlet
  9. Arh - jeg læste vist for hurtigt - det var larverne der kom fra Jesperhus - ikke agurkerne :O) (Bor i Nykøbing Mors)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...