Gå videre til hovedindholdet

Slangeagurker, kender i dem?

Ja manden/Gandalf stille sig til rådighed for at vise hvor stor sådan en fætter kan være...
 Men det er jo straks lidt sjovere at se forskellen på en slangeagurk og karla vovsen. Ja hun har bukser på.. Hun er i løbetid!
 Nå men sagen er den at jeg på arbejdet idag skulle over med nogle sommerfugle og sommerfugle larver til væksthuset i botanisk have. De kommer fra Jesperhus blomsterpark hvor jeg var oppe for en uges tid siden, og fik dem med tilbage. Jan som den ene gartner hedder som også er en god ven. Havde netop plukket en helt masse slangeagurker. Jeg har før smagt en rå en af slagsen, men gad egentligt godt prøve at sylte en. Jan gav mig modvilligt en agurk. Måske fordi jeg havde slået et par af hans fine planter halvt(læs: helt) ihjel imens jeg passede de der sommerfuglelarver.... Nå nok om det.
 Sådan nogle fætre skal udvandes med salt i et døgns tid. Så det er jeg så igang med. De er altså super flotte. Jeg gad godt at vores alm. agurker sådan ud. Min mand troede faktisk jeg havde været i en bolche butik og havde købt en hel stang bolche. Men agurken var altså også over 150 cm lang. Mere om det senere.
 Birthe havde lavet den her vildt lækre æblekage med marcipancreme den anden dag. Den måtte jeg også forsøge mig med. Og den skuffede bestemt ikke.

225 gram mel( jeg valgte at udskifte  75 gram mel med mandelmel fordi jeg godt kan lide den smag det giver)
1 1/2 spsk sukker
1/2 tsk salt
150 gram koldt smør i tern
1 1/2 spsk creme fraiche 38%

rør de tørre ingredienser med smørret, tilsæt creme fraichen og samle. Ifølge Birthe skal dejen hvile i køleskabet en halv time. Jeg havde orker ikke det der kolde dej, så jeg rullede den ud med det samme og lagde den på køl. Det virkede fint.

Marcipancreme:

4 1/2 æg( jeg brugte altså 5 æg da mine æg var meget små)
3 3/4 dl creme fraiche 38%
150 gram rørsukker(jeg brugte alm sukker)
150 gram marcipan
fintrevet skal af en øko citron.

Bland det hele godt sammen med en røremaskine.

4 æbler skrællet og skåret i både.

læg dejen i en tærteform, hæld marcipancremen i og læg æblerne i cirkler ovenpå. Drys med kanelsukker og grofthakkede mandler.

Lad bage ved 185 grader i ca. 50 minutter.(min fik 80 minutter før den var færdig)


 Det eneste jeg lavede anderledes var at jeg tilsatte et ekstra æg da mine æg var meget små. desuden brugte valgte jeg at noget af melen blev skiftet ud med mandelmel. Marcipancremen er næsten fromage agtig let og luftig med et strejf af citron. æblerne var egen avl fra haven.
Jeg er så heldig at være blevet udtrukket i den Bogstafet som Birthe satte igang og indtil videre har været forbi Kaos i mit køkken hvorfra jeg så er blevet udtrukket til at modtage bogen. Jeg er meget spændt på at komme igang med Bogen som lyder virkelig god. Men det høre i mere om senere når jeg har modtaget den.

Kommentarer

 1. TILLYKKE med at du skal læse bogen, håber at du vil kunne lide den :-)

  Den agurk ser godt nok spøjs ud, har aldrig set noget lignende. Hvordan smager sådan en fætter?? Spændt på at se hvad du får ud af den....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Ja helt ærligt - hvordan smager sådan en? Og så bor de lige ved siden af mig helt uden jeg vidste de fandtes???? (Nyk. Mors)

  SvarSlet
 3. Jeg er dybt fascineret - sådan en størrelse har jeg ikke set før! Smager de som almindelige agurker?

  SvarSlet
 4. Birthe

  Tak. De smager næsten som en almindelig agurk. Jeg er ved at salte mine for at skulle sylte dem senere idag.

  Knus

  Heidi

  SvarSlet
 5. Gry, jamen de er næsten ligesom almindelige agurker. Hvad er det lige du bor ved siden af?

  dem jeg har hentet er hentet i århus botanisk have.

  Tak fordi du kiggede forbi.

  SvarSlet
 6. Piskeriset, Ja de er ret imponerende. smagen minder meget om en alm agurk.

  SvarSlet
 7. Hej Heidi
  Ser frem til at høre mere om bogstafetten og om hvad du synes om bogen :-)

  SvarSlet
 8. Hej joy of coffee

  Jeg er i fuld gang med bogen og skal lave et indlæg når bogen er færdig. Men kan allerde nu sige at den er go:-)

  Heidi

  SvarSlet
 9. Arh - jeg læste vist for hurtigt - det var larverne der kom fra Jesperhus - ikke agurkerne :O) (Bor i Nykøbing Mors)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…