Ja manden/Gandalf stille sig til rådighed for at vise hvor stor sådan en fætter kan være...
Men det er jo straks lidt sjovere at se forskellen på en slangeagurk og karla vovsen. Ja hun har bukser på.. Hun er i løbetid!Nå men sagen er den at jeg på arbejdet idag skulle over med nogle sommerfugle og sommerfugle larver til væksthuset i botanisk have. De kommer fra Jesperhus blomsterpark hvor jeg var oppe for en uges tid siden, og fik dem med tilbage. Jan som den ene gartner hedder som også er en god ven. Havde netop plukket en helt masse slangeagurker. Jeg har før smagt en rå en af slagsen, men gad egentligt godt prøve at sylte en. Jan gav mig modvilligt en agurk. Måske fordi jeg havde slået et par af hans fine planter halvt(læs: helt) ihjel imens jeg passede de der sommerfuglelarver.... Nå nok om det.
Sådan nogle fætre skal udvandes med salt i et døgns tid. Så det er jeg så igang med. De er altså super flotte. Jeg gad godt at vores alm. agurker sådan ud. Min mand troede faktisk jeg havde været i en bolche butik og havde købt en hel stang bolche. Men agurken var altså også over 150 cm lang. Mere om det senere.
Birthe havde lavet den her vildt lækre æblekage med marcipancreme den anden dag. Den måtte jeg også forsøge mig med. Og den skuffede bestemt ikke.
225 gram mel( jeg valgte at udskifte 75 gram mel med mandelmel fordi jeg godt kan lide den smag det giver)
1 1/2 spsk sukker
1/2 tsk salt
150 gram koldt smør i tern
1 1/2 spsk creme fraiche 38%
rør de tørre ingredienser med smørret, tilsæt creme fraichen og samle. Ifølge Birthe skal dejen hvile i køleskabet en halv time. Jeg havde orker ikke det der kolde dej, så jeg rullede den ud med det samme og lagde den på køl. Det virkede fint.
Marcipancreme:
4 1/2 æg( jeg brugte altså 5 æg da mine æg var meget små)
3 3/4 dl creme fraiche 38%
150 gram rørsukker(jeg brugte alm sukker)
150 gram marcipan
fintrevet skal af en øko citron.
Bland det hele godt sammen med en røremaskine.
4 æbler skrællet og skåret i både.
læg dejen i en tærteform, hæld marcipancremen i og læg æblerne i cirkler ovenpå. Drys med kanelsukker og grofthakkede mandler.
Lad bage ved 185 grader i ca. 50 minutter.(min fik 80 minutter før den var færdig)
Det eneste jeg lavede anderledes var at jeg tilsatte et ekstra æg da mine æg var meget små. desuden brugte valgte jeg at noget af melen blev skiftet ud med mandelmel. Marcipancremen er næsten fromage agtig let og luftig med et strejf af citron. æblerne var egen avl fra haven.
Jeg er så heldig at være blevet udtrukket i den Bogstafet som Birthe satte igang og indtil videre har været forbi Kaos i mit køkken hvorfra jeg så er blevet udtrukket til at modtage bogen. Jeg er meget spændt på at komme igang med Bogen som lyder virkelig god. Men det høre i mere om senere når jeg har modtaget den.
TILLYKKE med at du skal læse bogen, håber at du vil kunne lide den :-)
SvarSletDen agurk ser godt nok spøjs ud, har aldrig set noget lignende. Hvordan smager sådan en fætter?? Spændt på at se hvad du får ud af den....
KH
Birthe
Ja helt ærligt - hvordan smager sådan en? Og så bor de lige ved siden af mig helt uden jeg vidste de fandtes???? (Nyk. Mors)
SvarSletJeg er dybt fascineret - sådan en størrelse har jeg ikke set før! Smager de som almindelige agurker?
SvarSletBirthe
SvarSletTak. De smager næsten som en almindelig agurk. Jeg er ved at salte mine for at skulle sylte dem senere idag.
Knus
Heidi
Gry, jamen de er næsten ligesom almindelige agurker. Hvad er det lige du bor ved siden af?
SvarSletdem jeg har hentet er hentet i århus botanisk have.
Tak fordi du kiggede forbi.
Piskeriset, Ja de er ret imponerende. smagen minder meget om en alm agurk.
SvarSletHej Heidi
SvarSletSer frem til at høre mere om bogstafetten og om hvad du synes om bogen :-)
Hej joy of coffee
SvarSletJeg er i fuld gang med bogen og skal lave et indlæg når bogen er færdig. Men kan allerde nu sige at den er go:-)
Heidi
Arh - jeg læste vist for hurtigt - det var larverne der kom fra Jesperhus - ikke agurkerne :O) (Bor i Nykøbing Mors)
SvarSlet